Bu haber kez okundu.

Şirvan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde Arı Yetiştiriciliği Eğitimi Verildi
banner229

Şirvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Şirvan İlçe Müdürlüğü Teknik Personelleri tarafından 22 kursiyere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda teorik eğitimin ardından arazi koşullarında pratik olarak Arıcılık Eğitimi verildi.

Eğitim İlçe Müdürü Furkan ÖZÜAK, İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli teknik personellerden Ziraat Mühendisi Dilan ALTUN ve Ziraat Mühendisi Emine Melda ÖZÜAK tarafından teorik ve pratik olarak verildi.

Şirvan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Furkan ÖZÜAK yaptığı açıklamada; “Bu Eğitimde asıl amacımız gençlerimizin arıcılığa ilgi duymalarına vesile olmak ve bu konuda tüm desteği sağlamak bu yüzden arıcılığın gelişimi açısından bu kurs oldukça önemli.

Modern arıcılık eğitimi hali hazırda Şirvan’ımız bitki florası olarak zengin polen ve nektar potansiyeline sahip olması sebebiyle Şirvan’da Arı ürünlerinden özellikle polenin üretimini artırarak Şirvan İlçemizi polen üretimi konusunda ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.

Teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimde çiftçilerimize bal üretimin yanı sıra Arı ürünlerinden polen üretimi ile ilgili bilgiler verildi.

Ayrıca Eğitimde Arıcılık malzemeleri, bal arısı ırkları, koloni, koloni bakımları mevsimsel çalışmalar, bal ve bal ürünlerinin üretimi, bal hasadı ve arı hastalıkları gibi konular kursiyerlere aktarıldı” dedi.

72 saatlik eğitimin sonunda Arıcılık konusunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.