Bu haber kez okundu.

Siirt’te,Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Sular Analiz Ediliyor
banner229

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce “Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmeliği” kapsamında sulama amaçlı kullanılan suların analizleri yapılıyor.

Sulama amaçlı kullanılan suların analizleri il müdürlüğü teknik elemanları tarafından uygun cihazlar kullanılarak yapılmaktadır. İlimiz sınırları içerisinde 13 adet yer üstü su kaynağından aylık, 1 adet yer altı su kaynağından ise 3 aylık dönemlerde olmak üzere düzenli olarak numuneler alınarak analizler yapılmaktadır.

Belirlenen noktalardan alınan suların sıcaklık, pH, suda çözünmüş oksijen (ORP), elektrik iletkenliği, klorofil-a, nitrat, orta fosfat, toplam fosfor ve toplam azot parametreleri ölçülmektedir.

Yapılan analizler neticesinde Siirt’te suların tarımsal kirlilikten etkilenmediği ve suların temiz olduğu tespit edilmiştir. Analiz çalışmaları aylık dönemler halinde düzenli olarak yapılmaya devam edilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.