Bu haber kez okundu.

Siirt’te Şehit ve Gazi Aileleri Ziyaret Edildi
banner229

Siirt’te 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehit ve gazi aileleri konutlarında ziyaret edildi.

Şehit yakınları ve Gazi aile ziyaret programına; Vali Vekili Resul Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, 3. Komando Tugay Komutanı Vekili Piyade Yarbay Emre Dertli, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sırrı Akbay  ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Gökhan Marakçı katıldı.

Vali Vekili Resul Özdemir ilk olarak, 1993 yılında Şirvan ilçesine bağlı Daltepe köyünde bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan hain saldırıda, bir kardeşi ve iki oğlu şehit olan Vesile ve Veli Kayğaş ailesine ziyarette bulundu.

Şehit annesi Vesile Kayğaş, baba Veli Kayğaş ve çocuklarıyla bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi. Vali Vekili Özdemir, beraberinde getirdiği çeşitli hediyeleri, şehidin ailesine takdim etti.

Buradan ayrılan Vali Vekili Özdemir ve beraberindeki heyet daha sonra, 1995 yılında Şırnak kırsalında teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda tuzaklanan mayına basarak yaralanan Güvenlik korucusu Kahraman Gazi Gürgün Uçar’ı konutunda ziyaret etti.

Uçar ailesi ve çocuklarıyla sohbet ederek, sorun ve isteklerini dinleyen Vali Vekili Özdemir, ailenin çocuklarıyla yakından ilgilenerek, çeşitli hediyeler verdi.

Vali Vekili Özdemir, “Aziz şehitlerimizin çocukları, yakınları ve Kahraman gazilerimiz bizim için kutsal birer emanettirler. Devletimiz şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da her zaman şehit ailelerimizin yakınları ve kahraman gazilerimizin maddi manevi yanındadır.

Aziz şehitlerimizin acılarınızı yüreğimizde paylaşıyor, şehit olan kardeşimiz bir kez daha Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.” dedi.

Vali Vekili Özdemir, “Vatan, bayrak ve mukaddesat için canını seve seve veren kahraman vatan evlatları olduğu sürece, kutlu vatanımızı bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Şehit aileleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, teşekkür ettiler. Öte yandan gaziler günü dolayısıyla Siirt Valiliğince hazırlanan 55 hediye paketi, Vefa Sosyal Destek Gurupları tarafından şehit ve gazi ailelerine konutlarında teslim edileceği öğrenildi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.