Bu haber kez okundu.

Siirt’te Okullara TYP Kapsamında 480 Kişi Alınacak
banner229

Siirt İŞKUR, il merkezi ve ilçelerde Okullarda Bakım Onarım ve Temizlik Görevlisi mesleğinde çalıştırılmak üzere 480 kişinin istihdam edileceğini duyurdu.

Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle TYP kapsamında 4,5 aylığına geçici süreli, Okullarda Bakım Onarım ve Temizlik Görevlisi Mesleğinde İl ve İlçelerde toplam 480 kişi istihdam edilecektir.

BAŞVURU BAŞLAMA TARİHİ BAŞVURU BİTİŞ TARİHİ

24.08.2022

28.08.2022

TYP BAŞLAMA TARİHİ

TYP BİTİŞ TARİHİ

05.09.2022

19.01.2023

BAŞVURU ŞARTLARI

1. İŞKUR'a kayıtlı İşsiz olmak.

2. 18 yaşını tamamlamış, 19 yaşından gün almış olmak. 3. Emekli ve malul aylığı almamak. (Sürekli iş görmezlik ödeneği alanlar TYP ye katılabilir.)

4. Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç)

5. TYP'lerden 27/9/2017 tarihinden itibaren dokuz ay ve daha fazla süreyle yararlanmış olanlar TYP ye başvuru yapamazlar. Başvuruları sistem tarafından alınsa bile yapılacak kontrollerde şartları taşımayanlar kuraya dâhil edilmeyecek ve listeye eklenmeyecektir.

*Siirt Merkez ve Kurtalan İlçesinde İstihdam edilecek kişiler % 100 noter kurasıyla belirlenecek, Eruh, Şirvan, Baykan, Pervari ve Tillo'da ise liste yöntemi ile seçim yapılacaktır.

"Siirt Merkez ve Kurtalan'da Noter kurasında ismi çıkan katılımcıların gerekli incelemeleri yapıldıktan sonra, TYP başvuru şartlarını taşıyanlar işe başlatılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.