Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE OKUL KÜTÜPHANELERİNDEKİ KİTAP SAYISI 400 BİN’E YAKLAŞTI
banner229

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığınca uygulamaya konulan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Siirt’te kütüphanesiz okul kalmadı. 
Millî Eğitim Bakanlığının okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak amacıyla Ekim 2021 tarihinde başlattığı "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında yapılan yeni kütüphanelerle mevcut kütüphanelerin zenginleştirilmesi sonrasında Siirt’te kitap sayısı yaklaşık 4 kat aratarak 375 bin 207’ye çıktı. 
Okul kütüphanelerinin öğrencilerin okuma ve araştırma yeteneğinin gelişmesine katkı sağladığını ifade eden Siirt İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in başlattığı, özellikle eğitimde fırsat eşitliğine önemli bir gösterge olan ve önemli katkı sağlayan bu çalışma kapsamında Siirt’te kütüphanesiz okul kalmadı.

Kütüphanede bulunan dolap, sandalye, sıra gibi mobilya işlerinin yapılmasında ilimizde bulunan meslek liseleri görev aldı. Artık meslek liselerimiz üretim faaliyetlerinde aktif bir rol üstlendiği için okullarımızın çoğu ihtiyacını meslek liselerimizden karşılayabiliyoruz.
Meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerimiz öğretmenlerimiz gözetiminde yoğun çalışma sonucunda kütüphanelerimizin ihtiyacı olan kitaplık, masa, sandalye gibi ürünleri üretip okulların kütüphanelerine monte ettiler. Okullarımıza ve öğrencilerimize de bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Okul kütüphanelerimizde bulunan kitap sayısı 375 bin 207’ye yükselirken, öğrenci başına düşen kitap sayımız ise %4.13 oldu.  
Okul kütüphaneleri, eğitimin ilk evresinden itibaren bireyin bilgi gereksinimlerine karşılık veren, okuma ve araştırma yeteneğinin gelişmesine katkı sağlayan, başkalarının bilgi birikiminden yararlanmakla birlikte bireyin kendi bilgi birikimini başkalarına aktarmasına ortam hazırlayan bir oluşumdur.
Bu bağlamda okul kütüphanelerimiz artık kitap müzeleri olmaktan çıkıp birer yaşam alanları haline geldi. Geleceğin teminatı olan çocuklarımız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Her şey çocuklarımız için ve onların gelişimi için." dedi. 
Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesinin, okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmak amacıyla uygulamaya konulduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip, “Projeyi hayata geçiren ve desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'e şükranlarımı sunarım” dedi.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.