Bu haber kez okundu.

Siirt’te Jandarmanın Aydınlattığı 70 Olayda 115 Kişi Tutuklandı
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığı ,  ‘ 1 Ocak- 03 Ağustos 2023 tarihleri arasında Jandarma bölgesinde aydınlattığı 70 olayda  tutuklanan şahıs sayısı (115) olduğu belirtildi.
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığınca Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve ilgili birimlerin koordineli ve müşterek çalışması ile 01 Ocak – 03 Ağustos 2023 tarihleri arasında  sorumluluk bölgesinde meydana gelen “Kasten Öldürme, Çocuğun Cinsel İstismarı, Hırsızlık” vb. nitelikli faili meçhul suçların aydınlatılması ve faillerin yakalanarak adalete teslim edilmesine yönelik icra edilen (75) operasyonda (70) olay aydınlatılmıştır. 

Olaylara karışan (131) şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, şüphelilerden (64)’ü tutuklanmış, (67) şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Ayrıca ‘’Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’’ ve nitelikli suçlardan haklarında arama kaydı bulunan şahısların yakalanmasına yönelik icra edilen operasyonlarda (51) şahıs yakalanarak sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.

Toplamda ise, 1 Ocak- 03 Ağustos 2023 tarihleri arasında Jandarma bölgesinde tutuklanan şahıs sayısı (115) olmuştur.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.