Bu haber kez okundu.

Siirt’te İlk Kez Abdominal Aort Anevrizması (Karın Aort Damar Genişlemesi) Kapalı Yöntem İle Tedavi Edildi
banner229

Nefes darlığı şikayeti ile Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 69 yaşındaki erkek hastanın yapılan tahlillerinde rastlantısal olarak saptanan abdominal aort anevrizması (karın içindeki atardamarın genişlemesi) kapalı yöntem ile lokal anestezi altında tedavi edildi.
Uyanık bir şekilde yapılan ve yaklaşık 2 saat süren işlem sırasında genişleyen damarın içine stent konularak hastanın hayati riski ortadan kaldırıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kalp ve Damar Cerrahisi uzman doktorları Op Dr Kadir Çekirdekoğlu ve Op Dr Hacı Eskici yaptıkları açıklamada, "Bu tür hastalar tedavi olmaması halinde hayati risk taşıyorlar. Daha önceden tespit edilen hastalar ilimizde tedavi imkanı olmadığı için şehir dışına sevk ediyorlardı. Ama artık gerekli alt yapı oluştuğu için bu tür hastaların tedavileri ilimizde yapılmaya devam edecektir.

Konu ile ilgili bize destek olan başta Başhekimimiz olan Öğrt Üyesi Dr Çağdaş Kaynak olmak üzere tüm idari yöneticilerimize teşekkür ederiz. İlimizde ilkleri yapmaya devam ederek Siirt halkına sağlık konusunda hizmetlerimiz artarak devam edecektir." dediler.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.