Bu haber kez okundu.

Siirt’te Fıstık Gibi Festival Start Aldı
banner229

Siirt Valiliği’nin ev sahipliğinde bu yıl 14-15 ve 16 Ekim tarihlerinde düzenlenen ‘Siirt Fıstık Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

Kortej yürüyüşü, Vali Yardımcısı Mehmet Sert, Siirt Ak Parti Milletvekilli Osman Ören, Ak Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla Hz. Fakirullah (Güres) Caddesi başında Diyarbakır’dan gelen ‘Baba Bando’nun çaldığı birbirinden güzel ezgiler eşliğinde gerçekleşti.

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sana eren yürüyüşün ardından açılış programı başladı. TRT/1 Program sunucusu yazar/eğitmen hemşehrimiz Aynur Ayazın sunduğu programda konuşan Milletvekili Osman Ören, ‘Siirt’in bir marka şehir haline dönüşmesi için alt ve üst yapı yatırımlarının hayata geçirildiğini, bu kadim şehrin tüm doğa, inanç ve kültür değerlerini bu festivalle tanıtacaklarını’ söyledi.

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Ören, Siirt için kötü günlerin geride kaldığını ve ilimizin artık, kültür/sanatla, marka ürünleri anılmaya başlandığını sözlerine ekledi.

Program, Gençlik Merkezi Halk Oyunları ve Siirt Belediyesi tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile sona erdi.

Siirt Fıstık Festivali, ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda OFF ROAD sergi/ tanıtım ve şehir turu ile devam edecek, akşam saat: 20:30 ‘da Ender Bakır konseri ve Botan vadisinin eşsiz doğa güzelliğinde Off Road çadır kampı ile sürecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Siirtli Hüseyin 2 yıl önce

Devletini ve memleketini seven vatandaşlar merak ediyor Devletimize kaça mal olmuş

Avatar
eruhlu kerem 2 yıl önce

Hakkatan ne kadar massraflar yapılmış memleketin istikakından değmişmi bari fazdası ne kadar olmuş fıstik 200 kaymeden 250 kaymeye çıktımı