Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
banner229

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehit Günü” Düzenlenen Çeşitli Etkinliklerle Anıldı.

Siirt'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Siirt Garnizon Komutanlığı Şehitliğinde gerçekleştirilen tören, Şehitler anıtına çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Aziz şehitlerimizin anısına yapılan saygı atışından sonra Vali Dr. Kemal Kızılkaya tarafından Şehitlik Anıt defteri imzaladı.

Vali Kızılkaya Şehitlik Anıt Defterinde şunları kaydetti. “Kahraman Türk Evlatları, Aziz Şehitlerimiz! Türk Milleti olarak, minnet ve şükran duyguları içerisinde, aziz hatıranızı yâd etmek üzere toplanmış bulunuyoruz.
Uğruna çok ağır bedeller ödenerek, yüzbinlerce şehit ve gazimizin kanlarıyla kazanılmış, Çanakkale zaferinin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık abidesidir. Milletimiz, kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve ilgiyi, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır.
Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacak, al bayrağımız sonsuza dek dalgalanacaktır.
Zaferin 109. yıldönümü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Ruhunuz şad olsun.”

İl Müftüsü Şakir Pinal tarafından şehitlerimiz için dua okundu. Vali Kızılkaya ve diğer protokol üyeleri tarafından Şehit Mezarlarına karanfiller bırakıldı. 

Şehitlikteki anma programının ardından tören, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda devam etti.

3. Komando Tugay Komutanlığında görevli Üsteğmen Canan Tok Ürkmez tarafından günün anlam ve önemi belirten konuşma yapıldı.

Törende, Mimar Sinan Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Çanakkale Oratoryosu büyük bir ilgi ve beğeni ile izlendi.

Vali Kızılkaya tebrik ettiği öğrencilere Çanakkale gezisi sözü verdi.

Tören, Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü anma programı çerçevesinde ilk ve orta öğretim kurumları arasında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.
Törenlere; Vali Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Hanımefendi Nurten Kızılkaya, Siirt Ak Parti Milletvekilli Mervan Gül, Garnizon Komutanı ve 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gaffar Gören, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Vali Yardımcıları Abdulhamit Mutlu, Fatih Kurt ve Şeyma Aktaş Semiz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, kurum amirleri, şehit ve gazi dernekleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Şehit aileleri, Gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü anma programı kapsamında Vali Kızılkaya, il protokolü ile birlikte ‘Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu'nu ziyaret etti.

Federasyon başkanı Baki Olgaç’tan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kızılkaya, federasyon yetkilileri, şehit yakınları ve gaziler ile sohbet etti. Taleplerini dinledi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi programı Valiliğimiz himayelerinde şehit ve gazi aileleri onuruna verilecek yemek ile sona erecek.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.