Bu haber kez okundu.

Siirt’te Bir Araçta 3 Kınalı Keklik Ele Geçirildi
banner229

Jandarma ekipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü av koruma kontrol ekipleri tarafından yapılan av koruma ve kontrol faaliyetleri esnasında bir aracın bagajının içerisinden gelen keklik sesleri üzerine yapılan aramada 3 adet canlı olarak Kınalı keklik ele geçirdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) Siirt İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siirt İli Merkez ilçesi Deliktaş bölgesinde içerisinde yol kontrolü esnasında Jandarma ekipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü av koruma kontrol ekipleri tarafından yapılan av koruma ve kontrol faaliyetleri esnasında bir aracın bagajının içerisinden gelen keklik sesleri üzerine yapılan araştırmada 3  adet canlı olarak Kınalı keklik  bulunduğu tespit edildi.

Yapılan incelemeler sonucunda Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak ; 4915 sayılı kanunun ilgili maddesini ihlâl ederek avcılık belgesi olmadan avlanma, aykırı olarak avlanma süresi dışında avlanma fiili ile aykırı olarak avlanma usul ve esasları dışında  canlı mühre ile avlanmadan 1 şahsa idari para cezası ve aynı kanunun ilgili Maddesine aykırılık tan 3 adet kınalı keklik için 1 şahsa tazminat bedeli uygulandı.

Kınalı Keklikler gerekli bakımları yapıldıktan sonra doğaya yaşam ortamlarına salınmış olup Keklik kafesleri vb. malzemelerin imhası Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleşmiştir.

Bölgemizde yapılacak her türlü kaçak avcılık faaliyetinde Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne ve güvenlik güçlerine ihbar edilmesini bekliyoruz.

Kaçak ve usulsüz avlananların karşılaştıkları yaptırımlar her ne kadar ağır olsa da, işlenen suçun doğadaki karşılığı belki de geri getirilemez boyutlarda olmaktadır.

İlimizde yaban hayvanları için en önemli tehdit olan yasa dışı avcılık faaliyetleriyle mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erol 1 yıl önce

Muazzam bir haber çağ atladık.