Bu haber kez okundu.

Siirt’te 25 Hak Sahibi Vatandaşa 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Konutları Teslim Edildi
banner229

Siirt/Merkez Karakol Mahallesinde 'Kentsel Dönüşüm Projesi 1..Etap çalışmaları kapsamında 25 hak sahibine, noter huzurunda kura ile konutların anahtar teslim töreni gerçekleşleştirildi.

Siirt'te Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Siirt Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi iş birliğiyle Karakol Mahallesinde ikamet eden 25 hak sahibine konutların anahtar teslim töreni, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan,AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Av. Ekrem Olgaç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Siirt İl Müdürü Raci Bülbül ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Siirt İl Müdürü Raci Bülbül, “Siirt kentsel dönüşüm 1’nci etabında 116 konut 72 adet iş yeri ve 5 adet bodrum bulunmaktadır. İş yerlerinin tamamı yerinde yani Karakol mahallesinde dönüşecektir.

Konutların ise 56 adetti yerinde 50 adeti de bulunduğumuz Veysel Karani Mahalle’sindeki konutlarda dönüşmüş olacaktır.  
Bugün burada kentsel dönüşüm birinci etap hak sahipleri için TOKİ tarafından yaptırılan 50 adet konut içerisinden burayı tercih eden hak sahipleri için kura çekimi yapılacaktır.” Açıklamasında bulundu.

Vali Kızılkaya, törende yaptığı konuşmada, “Bugün Karakol Mahallesinde ikamet eden 25 hak sahibi vatandaşımıza 1. Etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutlarını teslim edileceğini' belitti.

Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından Karakol Mahallesinde kalmak isteyen vatandaşlara kentsel dönüşüm çerçevesinde hak sahiplerine kira desteğinin de verileceğini belirten Vali Kızılkaya, 'Karakol Mahallesindeki vatandaşlarımızın kira bedellerini karşılamak suretiyle onları da hızlıca tahliye edeceğiz.
Haftaya da inşallah yıkım işlerine hızlı bir şekilde başlayacağız. Bu alanı, Siirt'imiz için çok kıymetli tarihi misyonu olan bu mahallemizde yer alan tarihi Ulu Camimizin etrafını, görsel ve kentsel anlamda sağlam bir yapılaşmanın olduğu bir alan olarak inşa edileceğini' ifade etti. İlimize hayırlı ve uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.