Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLERLE KUTLANDI
banner229

Devletimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce “Gazilik” unvanı verilmesi nedeniyle kutlanan ‘Gaziler Günü’ ilimizde de törenlerle kutlandı.

Gaziler Günü nedeniyle Siirt Valiliğince hazırlanan anma programı çerçevesinde; ilk tören Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında yapıldı.

Tören, Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından,Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşu veakabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Gaziler ve Valilik adına 3. Komando Tugay Komutanlığında görevli Yüzbaşı Didem Gümüş ve Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Emirhan Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Gaziler günü kutlama programı çerçevesindeVali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu ve beraberindeki il protokolü daha sonra Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekler Federasyon Başkanlığını ziyaret etti.

Federasyon başkanı Abdulbaki Olgaç’tan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, federasyon yetkilileri ve gazilerle bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Gaziler gününü kutlayan Vali Hacıbektaşoğlu, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, “Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetlerdir. Devletimiz, tüm imkânlarıyla şehit ve gazi ailelerimizin yanındadır. Yanlarında olmaya devam edecektir.” dedi. 

Ziyaret, çekilen hatıra fotoğraf ile sona erdi.

Gaziler günü programına; Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, 3. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Gaffar Gören,  İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hasan Acar, İl Emniyet Müdürü Aziz Halit Yılmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Siyasi parti ve STK il temsilcileri, Şehit ve Gazi ailelerinin yakınları, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.