Bu haber kez okundu.

Siirt’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 7. Yılında Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi
banner229

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 7. yıl dönümü dolayısıyla Anma Etkinlikleri düzenledi.

Siirt’te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Güres Caddesinden, 15 Temmuz Demokrasi meydanına kadar bayrak yürüyüşü düzenlendi. 

Buradaki etkinlikte Vali Osman Hacıbektaşoğlu bayrak yarışında dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Program resim sergisinin gezilmesi ve Vali Hacıbektaşoğlu’nun şeref defterini imzalaması ile devam etti. Öte yandan Kızılay Siirt Şubesi tarafından vatandaşlar çay, su, çorba ve çeşitli ikramlarda bulunuluyor.

Etkinlik, 15 Temmuz demokrasi meydanında kurulan alanda saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasının ardından, Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu.

Etkinliğe, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Siirt Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Siirt İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti,

15 Temmuz gecesi sokakları, meydanları doldurarak, istiklal ve istikballeri için hain darbecilere meydan okuyan tüm vatandaşlarımızı muhabbetle, sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

15 Temmuz’un karanlığını aydınlatan ve hainlere karşı gövdesini siper eden tüm aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, gazilerimizi de şükran ve minnetle yâd ediyorum.

Devletimizin içine sızan FETÖ terör örgütünün sinsice planladığı hain darbe girişiminin aziz milletimizin kahraman direnişiyle bozguna uğratılmasının üstünden 7 yıl geçti.

Türkiye, 15 Temmuz 2016 günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış hain FETÖ mensupları tarafından cebir ve şiddet kullanılarak Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik bir darbe girişimine sahne olmuştur.

Bu darbe girişimi, aziz milletimizin vatanseverliği, ülkesine ve demokrasiye sahip çıkma azmi ile birlikte milli iradeye bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve emniyet güçlerimizin şanlı direnişi sayesinde hedefine ulaşamadan engellenmiştir.

Türkiye’nin demokrasi tarihi açısından 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karşı bir destan yazıldı. Türkiye’de her zaman darbeci bir azınlık grup vardı ve bu grup zaman zaman darbe de yaptı. Ama ilk kez çok daha sinsi bir örgüt olan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün askeri darbesiyle karşı karşıya kalındı.

15 Temmuz 2016 gecesinde başlayan, düşmanın yapmadığını yapacak kadar iğrenç ve kanlı hain darbe girişimi tarih sayfalarında kara bir leke olarak yerini aldı. Bu trajik olayda darbeci teröristler kendi halkına ateş açmak suretiyle vatandaşlarını katlederek, Gazi Meclisini ve Devlet Kurumlarını bombalayarak köprülere, yollara ölüm tuzakları kurarak, Türk Ordusu denilince halkın benliğine yerleşmiş olan tüm ezberleri bozdu.

FETÖ’nün tezgâhlayıp uygulamaya koyduğu bu hain darbe girişimi; başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet, siyasi partiler, medya, milli iradeye bağlı askerler, polis, belediyeler ve özellikle aziz milletimizin cesareti ve üstün gayreti sonucunda başarısızlığa uğratıldı.

O geceyi tarih yapan hiç kuşkusuz halkın demokrasiye ve ülkesine sahip çıkma iradesiydi. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın işareti ile milyonlar harekete geçti ve bu iradeyi ölümüne savunan müthiş hikâyelere imza attı. Kimi tankın önüne atladı, kimi ölümüne köprüyü aşmaya çalıştı, kimi tarlasını yaktı, kimi de araçlarıyla yol kesti.

Milli iradeye yönelik bu hain darbe teşebbüsü, bu aziz Milletin onurlu duruşu karşısında hezimetle sonuçlandı. Milletimiz, darbecilere geçit vermeyerek, demokrasimizin kazanımlarının ilelebet yaşayacağını tüm dünya ’ya bir kez daha haykırdı.

Dolayısıyla şehit kanlarıyla İslâm vatanı yapılmış bu coğrafyanın işgal edilemeyeceğinin tescili, hür yaşamış, hür yaşayacak milletimizin zaferle sonuçlanmış yeni kurtuluş mücadelesidir.

15 Temmuz’da şehit olan 251 kardeşimizin sımsıcak kanı toprakla buluşmuş, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olduğunu, bölünmeyeceğimizi, parçalanmayacağımızı adeta tescillemiştir.

Zira bu vatan, toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır, Şehitlerimizin emanetidir.

15 Temmuz’u unutmayacağız, asla unutturmayacağız.  Çanakkale, Malazgirt, Kıbrıs, İstiklal Savaşı şehitleri gibi bu ülkenin kahramanları, kurtarıcıları olarak her daim anacağız.

Bundan sonra da hepimize düşen görev; FETÖ/PKK ve diğer terör örgütüyle birlikte küresel güçlerin tetikçiliğini yapan diğer cinayet ve ihanet çetelerinin kökünü hep birlikte kurutmaktır.

Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele azim, kararlılık ve inançla devam edecektir.

Ülkemizin demokrasi tarihinde önemli olaylara damga vuran ve ilkleri gerçekleştiren Siirt halkı, 15 Temmuz gecesinde de yeni bir destan yazarak, gözü dönmüş dış mihrakların maşası hain darbecilere geçit vermedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde askerin sokaklara indiği tek il olan Siirt’te bu gözü dönmüş canilere karşı her türlü tehlikeyi göze alan ve canlarını ortaya koyan Siirtliler, tüm dünyaya demokrasi dersi verdiler.

Darbe gecesi canilerin silahlarına ellerini, tanklarına karşı bedenlerini ortaya koyarak, canlarını hiçe sayan Siirt halkı; Valisiyle, siyasi parti ve Sivil toplum kuruluşlarıyla, basını ile ve toplumun tüm katmanları ile yekvücut olarak, darbe gecesinden sonrada demokrasi nöbetlerine yoğun bir katılım göstererek, ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynamak isteyen karanlık güçlere karşı devletimizin birlik ve bütünlüğüne, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmış ve tarihi bir duruş sergileyerek, en güzel cevabı vermiştir.

Hain darbe girişimine karşı dik duran tüm Siirtli vatandaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Bu duygularla, 15 Temmuz gecesi, devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadete eren aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli Siirtli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması alanda kurulan ekranlardan izletildi.

Anma etkinliği, şiir dinletileri ve sine vizyon gösterimleri ile devam etti.













Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.