Bu haber kez okundu.

SİİRT’İN SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAM KÜLTÜRÜNE DEĞER KATACAK 520 MİLYONLUK PROJE HAYATA GEÇİRİLİYOR
banner229

​​​​​​Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, kentte yapımı devam eden yatırım ve projeleri yerinde denetleyerek, incelemelerde bulundu.
Vali Hacıbektaşoğlu, halk ziyaretlerinin yanı sıra kentte değer katan yatırımları yerinde inceleyerek, denetledi.
Vali Hacıbektaşoğlu, Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait eski sebze halinin bulunduğu Hz. Fakirullah (Güres) Caddesi ile Tillo Caddesi arasında yer alan 16 dönümlük arazi üzerinde yapım inşaatı devam eden beş yıldızlı Otel, AVM ve sosyal yaşam alanları inşaat alanında denetim ve incelemelerde bulundu.
İnşaat çalışmaları ile ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, “Proje, kentin sosyal ve ekonomik yaşam kültürüne önemli bir değer katacaktır.” dedi.
Amaçlarının gelecek kuşaklara güzel ve daha yaşanılabilir bir Siirt'i inşa etmek olduğunu kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, Siirt’in gelişmesine ve kalkınmasına bu tür projelerin büyük katkı yapacağına inandığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kentte kötü görünüm sağlayan ve depreme dayanıksız olduğu nedeniyle tehlike arz eden atıl durumdaki iş hanının yıkımı ile ilgili girişimlerimiz sonucu yıkım işlemini kısa sürede tamamladık. ‘Eski Sebze Hali’nin bulunduğu 16 dönümlük arazi üzerine 520 milyon lira değerinde bir yatırımı hayata geçirmek için inşaat çalışmalarına başlandı. Çalışmalar hızla devam etmektedir. Proje içerisinde; AVM, 280 yataklı beş yıldızlı Otel, 150 adet dükkân, 600 araç kapasiteli kapalı otopark, sinema salonları, çocuk oyun alanları, konferans salonları, düğün salonu, yüzme havuzu, spor salonu ve Mescit yer almaktadır. Kamuoyunun da destek verdiği projenin 3 yıl içerisinde tamamlanması öngörülmektedir.” 
Vali Hacıbektaşoğlu, projenin en kısa sürede tamamlanarak, hizmete alınması için projenin yakından takip edildiğini sözlerine ekledi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
süleyman 1 yıl önce

bu projeyi kim yapıyor yaptığı başka projeler varmı aynı müteahhitmi değişikmi

Avatar
Kemal erdeniz 1 yıl önce

Güres caddesi müteahhidimimi yapıyor memlekette başka müteahhit yok galiba