Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu
banner229

Siirt Üniversitesi 2021-2022 Öğretim Yılında 3563 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadı.
Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesi stadyumunda düzenlenen mezuniyet törenine öğrenciler üve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak açılış konuşmasında Mezuniyet Töreni etkinliklerimiz sürerken aldığımız şehit haberi üzerine tören sonrası için düzenlenen konserin iptal edildiğini duyurup; Şehit Askerimize Allahtan Rahmet, acılı ailesine baş sağlığı; Yaralı Askerimize Allahtan acil şifalar diledi.

Konuşmasını protokol üyelerini, öğrencileri ve ailelerini selamlayarak sürdüren Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak: “2007 yılında kurulan Üniversitemizin kuruluşunun 15. yılının mutluluğunu yaşıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana emeği geçen herkese huzurlarınızda şükranlarımızı arz ediyorum... Bugüne kadar üniversitemiz, şehrimizin ve bölgemizin şartlarını dikkate almak suretiyle çalışmalarına yön vermiştir.

Bir ayağı Siirt’te ve bölgede olan Siirt üniversitemiz, öbür ayağı ile Türkiye’nin diğer bölgelerini ve dünyayı takip etmekten, onlarla birlikte çalışmaktan geri durmamıştır.

Yaşanan teknolojik gelişmeler doğrultusunda gereksinim duyulan makine, teçhizat ve teknoloji transferleri yapıldı ve yapılmaya devam etmektedir. Bu çalışmalar neticesinde bina, derslik ve laboratuvarlarımızda üst seviyede öğretim gerçekleştirilmektedir.

Öğrencilerimize verdiğimiz kaliteli öğretimin yanı sıra ihtisaslaşma projeleri kapsamında tarım ve hayvancılık alanında ihtisas üniversitesi olma misyonuna uygun olarak şehrimize, bölgemize ve ülkemize vizyon projeleri gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, verim ve kalitenin artırılması temel önceliğimizdir.

Siirt Üniversitesi “Küçükbaş Hayvan Sperma Payetleme Merkezi” projesini hayata geçirerek Türkiye’de bir ilkin gerçekleşmesine öncülük etmektedir. Bu merkezde üretilecek payetler sayesinde hayvanlarda verim artışı sağlanacaktır.

YÖK Anadolu Projesi kapsamında Siirt Üniversitemiz, Çukurova üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu kapsamda; üniversiteler arasında ortak proje çalışmalarının yapılması, akademisyen ve öğrenci değişim programlarının hazırlanması mümkün olmaktadır.

Üniversitemize yeni ufuklar açmak adına başlattığımız uluslararasılaşma ve dijital dönüşüm ile ilgili faaliyetlerimiz hız kesmeden devam etmektedir.

Dijital Dönüşüm Projesi, pandemi döneminde zorunlu olarak uygulanan uzaktan eğitim sürecinde zorlukların üstesinden başarılı bir şekilde çıkmamızı sağlamıştır. Zira bu proje kapsamında verilen eğitimlerle akademisyen ve öğrencilerimizin uzaktan eğitim sistemine hazır hale gelmeleri sağlanmıştır.

Konuşmamın başında da ifade ettiğim gibi bir ayağımız buradayken öbür ayağımızla dünya ile entegre olmaktayız. Bu birliktelik sayesinde Siirt üniversitemizde 35 ülkeden 2600 civarında yabancı uyruklu öğrencimiz öğrenim görmektedir. Bu rakamlar üniversitemizin uluslararasılaşma bağlamında sahip olduğu yeri ve gelecek vizyonu açısından önemli bir göstergedir.

Akademisyeni, idari personeli ve öğrencileri ile Siirt Üniversitesi ailesi olarak başarılı olmak adına çok emek harcadık.

Bu önemli günde de verdiğimizin emeğin karşılığını, hasadını topluyoruz. Ailemizin güzide öğrencilerinden 3563‘ü bugün okullarını başarılı bir şekilde bitirerek aramızdan ayrılacaklardır. Hüznü ve mutluluğu aynı anda yaşıyoruz. Hüzünlüyüz çocuklarımız aramızdan ayrılıyor, mutluyuz çocuklarımız mezun olup ayakları üzerinde durmaya başlayacaklar.

Son söz olarak şunu ifade etmek isterim. Başarı ortak aklın ve çabanın eseridir ve biz hep birlikte bunu yapıyoruz. Sevgili öğrencilerim; başarı ve mutluluk sizinle olsun, Her daim bilimin ışığında buluşmak dileğiyle…Hepinizi Sevgi ve Saygılarımla Selamlıyorum…” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet törenimizde başarılı öğrencilere belgeleri takdim edildi. Akabinde konseri iptal edilen ünlü sanatçı Kıraç sahneye çıkıp öğrencilerimizi ve protokolü selamladı ve aldığımız acı haberden duyduğu üzüntüyü dile getirdi , mezun olan öğrencilere başarılar diledi. Törenimiz öğrencilerin kep atması ile sona erdi.

















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.