Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu
banner229

2022-2023 Öğretim Yılında mezun ettiği 4.100 öğrenci için düzenlenen Mezuniyet ve Kep Atma Törenine öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesi stadyumunda düzenlenen tören dün saat 18:00’de başladı.  

Törene Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut, Siirt Barosu Başkanı Av. Muhammed Alptekin; kurum müdürleri siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci ve ailesi ile basın mensupları katıldı.

Mezuniyet yürüyüşü ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; Siirt Üniversitesi birincisi Muhammed Aygan günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaparken, yabancı uyruklu öğrencileri temsilen söz alan  Diagne Kamikazi duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Öğrencilerin ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Siirt Üniversitesi RektörüProf. Dr. Nihat Şındak öğrencileri kutlayıp katılımcıları selamladıktan sonra: “Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sebebiyle tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

2007 yılında kurulan Üniversitemizde bulunan 10 fakülte, 3 Yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 4 enstitü ve 20 uygulama ve araştırma merkezi ile eğitim öğretim, araştırma geliştirme faaliyetleri sürdürülmektedir. 19 bin öğrenci ve 1300 akademik ve idari personel sayısına ulaşan Üniversitemizin, bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum...

Üniversitemize yeni ufuklar açmak adına başlattığımız YÖK Anadolu Projesi, eğitimde dijital dönüşüm ve uluslararasılaşma ile ilgili faaliyetlerimiz hız kesmeden devam etmektedir. YÖK Anadolu Projesi kapsamında Çukurova üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Dijital Dönüşüm Projesi, pandemi sürecinde ve yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketi sonrasında zorunlu olarak uygulanan uzaktan eğitim sürecinde zorlukların üstesinden başarılı bir şekilde çıkmamızı sağlamıştır. Uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda 36 ülkeden, 2700 civarında yabancı uyruklu öğrencimiz üniversitemizde öğrenim görmektedir. Bu rakamlar üniversitemizin uluslararasılaşma göstergeleri bağlamında sahip olduğu yeri ve gelecek vizyonu açısından önemli bir göstergedir.

Üniversitemiz ilin, bölgenin ve ülkemizin ihtiyaç ve sorunlarını dikkate alarak çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan dünyadaki gelişmeleri takip etmekten ve birlikte çalışmaktan geri durmamıştır.

Teknolojik gelişmeler doğrultusunda üniversitemizin ihtiyaç duyduğu makine, teçhizat ve teknoloji transferleri yapılmakta, dünya ve ülkemiz için ilk olan bilimsel çalışma, patent ve projelere imza atılmaktadır. Bu çalışmalarla birlikte derslik ve laboratuvarlarımızda en üst seviyede öğrenci merkezli öğretim gerçekleştirilmektedir.

Dünya Üniversitelerinin değerlendirildiği Ar-Ge sıralamasında Üniversitemiz Türkiye’de; Mühendislik alanında 1., Matematik alanında  4., Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi alanında  8., Kimya alanında  24. sırada yer alarak önemli başarılara imza attı.

Üniversitemiz Tarım ve Hayvancılık alanında ihtisas üniversitesidir. Öğrencilerimize verdiğimiz kaliteli öğretimin yanı sıra ihtisaslaşma misyonumuzla ilgili şehrimize, bölgemize ve ülkemize uygun vizyon projeler oluşturmaktayız. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, verim ve kalitenin artırılması temel önceliğimizdir.

Bu amaç doğrultusunda Üniversitemizde yürütülen “Küçükbaş Hayvan Sperma Payetleme Merkezi” projesi Türkiye’de bir ilktir. Bu merkezde üretilecek payetler sayesinde ulusal ölçekte hayvanlarda hem verim, hem de kalite artışının sağlanması amaçlanmaktadır. Başarı ortak aklın ve çabanın eseridir. Biz bu başarıyı akademisyen, idari personel, öğrenci, paydaş kurum ve kuruluşlarla el birliği ile sağladık...

Siirt Üniversitesi ailesi olarak başarılı olmak adına çok emek sarf ettik. Öğrencilerimizin başarılı bir eğitim süreci yaşamaları için de çok çalıştık. Her birinin aydınlık geleceği için ilmek ilmek, nakış örer gibi dantel dokur gibi bildiklerimizi öğretmeye çalıştık. Bu kutlu günde de verdiğimiz emeğin karşılığını, hasadını topluyoruz.

Bu gün 4100 güzide öğrencimiz Öğrenimlerini başarılı bir şekilde bitirerek aramızdan ayrılacaklar. Bu nedenle hüznü ve mutluluğu aynı anda yaşıyoruz. Hüzünlüyüz çünkü çocuklarımız aramızdan ayrılıyor, mutluyuz çünkü çocuklarımız mezun olup, mesleklerini icra ederek hayata atılacaklar…

Sevgili öğrencilerimiz; kiminiz 2, kiminiz 4, kiminiz 5 yıl önce yükseköğrenim hayatına başladınız... Çok çalıştınız, çok yoruldunuz, uykusuz kaldınız… Bu gün verdiğiniz emeğin karşılığını alma zamanıdır… Başarı ve mutluluk sizinle olsun, Her daim bilimin ışığında buluşmak dileğiyle.

Çok kıymetli velilerimiz sizler de göz aydınlığı çocuklarınız için çok yoruldunuz, uykusuz kaldınız, dualar ettiniz. Bugün en kıymetlilerinizin en değerli günlerinden birindesiniz. Çocuklarınız artık üniversite mezunu gözünüz aydın olsun… Hayırlı olsun… Sizin de her şey gönlünüzce olsun… 

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum…” ifadelerini kullandı.

Tören, başarı belgelerinin takdimi, kep atma merasimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yunus 11 ay önce

Sayın hocam Tıp fakultesi ne durumda bu fakulte konusunda çok ağır gidiyorsunuz, bir türlü tam eğitime başlatmadınız morfoloji binası ihalesini yapamadınız .