Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Kalite ve Akreditasyon Konferansı Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü ve öğrenci toplulukları Kalite Topluluğu işbirliği ile ‘Siirt Üniversitesi Kalite ve Akreditasyon Konferansı’ düzenlendi.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta Siirt Üniversitesi kalite taraflarının 2022-2023 yılı faaliyetlerinin sunumu yapılarak önümüzdeki dönem planları aktarıldı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak açılış konuşmalarında katılımcıları selamladıktan sonra “Gerek kadim medeniyetimiz gerekse de modern dünya; sunulan ürün ve hizmette kaliteye önemli derecede ihtimam göstermişlerdir.

Nitekim dünyada yazılı ilk kalite standartları bundan beş asır önce Sultan II. Beyazıt zamanında “Kanunname-i İhtisab-ı Bursa” ismiyle bu topraklardan çıkmış ve söz konusu bu standartlar Bursa pazarında uygulanmış olduğunu görüyoruz. Daha sonra bu ve daha gelişmiş standartlar; ferman, kanunname ve emirler vasıtasıyla imparatorluğun önemli şehirlerinde tüketicileri koruyacak şekilde tanzim edilerek kalite uygulamaları olarak yaygınlaştırılmışlardır” ifadelerini kullanarak kalitenin önemine ve gerekliliğine atıfta bulundu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Uzun kurum akreditasyon programı (KAP) ve Program Akreditasyonu konuları ile ilgili sunum yaparken, YÖKAK dış değerlendirmeci Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Altuntaş YÖKAK dış değerlendirme süreçlerini işledi.

Program dâhilinde YÖKAK dış degerlendirmeci öğrenci Yunus Üzer ise ‘öğrenci beklentisi’ konularını aktardı. Üniversitenin iç tetkikinde görev alan personelin teşekkür belgelerinin Rektör Şındak tarafından takdim edildiği program, üniversitenin kalite süreçleri ve kat edilen mesafe ile ilgili yapılan sunum ve bilgilendirmelerle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.