Bu haber kez okundu.

Siirt TSO’da KOSGEB’in Kobigel-Kobi Gelişim Destek Programı Anlatıldı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ile Siirt KOSGEB İl Müdürlüğü iş birliğinde KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı’na yönelik bilgilendirme toplantısı Siirt TSO Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Bilgilendirme seminerine Siirt TSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Oda üyeleri katıldı.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğinde küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik yeni yayınlanan KOBİ-GEL çağrılarına ilişkin KOSGEB tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Siirt TSO Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda; Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu’nun açılış konuşmasının ardından KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç'ın sunumuyla, "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı anlatıldı.

Çalapkulu açılış konuşmasında; Pandemi dönemi dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, ticaret rotalarının ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi ticarette yeni bir bakışa ihtiyaç duyulduğunun göstergesidir. 

Bu yeni süreçte genelde Türkiye olarak özelde Siirt olarak hak ettiğimiz yeri almamız için KOSGEB'in bu tarz desteklerinden mümkün mertebe maksimum seviyede istifade etmek gerekiyor. Siirt TSO olarak üyelerimizin üretim kapasitelerinin arttırılması, istihdama olumlu katkı sunmalarını amaçlıyor, bunun gerçekleşmesi için güncel desteklerle ilgili bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini söyledi.

KOSGEB Siirt KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç tarafından KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında imalat sanayi sektöründe milli imkânlar ağırlıklı olarak dijitalleşme amacıyla yürütülen 2022 – 01 Proje Teklif Çağrısı kapsamında işletme başına 900.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 1.100.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat veya KGF kefaleti karşılığı) olmak üzere toplam 2.000.000 TL’ye kadar destek verildiğini ve 2022 – 02 Proje Teklif Çağrısı kapsamında işletme başına 400.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 1.600.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat veya KGF kefaleti karşılığı) olmak üzere toplam 2.000.000 TL’ye kadar destek verileceğini söyledi.

Erkılıç,2022-03 Proje Teklif çağrısı kapsamında, Rekabetçilik Ve Verimlilik Çağrının diğer ayağında imalatçı KOBİ’lerin rekabetçiliklerinin ve verimliliklerinin arttırılması hedeflendi. Bu çağrı kapsamında makine-teçhizat alımları desteklenecek. İmalatçı küçük ve orta ölçekli işletmelerin başvurabilecekleri çağrıda, personel, yazılım ve hizmet alımları giderleri de destek kapsamında olacak. İşletmeler, toplam 1 buçuk milyon TL'ye kadar destekten faydalanabilecek.

Erkılıç,çağrılar kapsamında sağlanan geri ödemesiz destekler personel giderlerini, geri ödemeli destekler ise makine,teçhizat ve hizmet alımı giderlerini kapsadığını ve şartları sağlayan KOBİ’lerin, 11 Ocak 2023’e kadar açık olan çağrılara başvurabileceğini söyledi.

Bilgilendirme toplantısı KOSGEB Müdürü Erkılıç, tarafından yapılan karşılıklı soru-cevap bölümü ile tamamlandı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.