Bu haber kez okundu.

Siirt'te Hayvan Pazarı İkinci Bir Emre Kadar Kapatıldı
banner229

Türkiye'yi alarma geçiren ve birçok ilde görülen şap hastalığı nedeniyle Siirt'te  ikinci bir emre kadar canlı hayvan pazarı kapatıldı.
Şap hastalığı ile mücadele kapsamında; Siirt İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonunun kararı. 

Irak'ta şap hastalığıyla ilgili gelişmelerin ortaya çıkması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Şap Enstitüsü Müdürlüğüne incelenmek üzere farklı mahallerden numuneler gönderilmiştir.
Bir numunenin, daha önce ülkemizde rastlanmayan SAT-2 serotipi olduğu tespit edilerek etken izole edilmiş ve ülkemizde bu serotipe karşı aşı üretimi için çalışmalara ivedilikle başlanmış, tüm illerde olduğu gibi İlimizde de çeşitli önlemler alınmıştır.
İlimizde tespit edilmiş herhangi bir şap hastalığı mihrakı bulunmamaktadır. Hastalık, aşı yapılmamış büyükbaş hayvanlarda oldukça ağır seyretmekte ve verim kayıplarına neden olmaktadır.
Bu çerçevede; şap hastalığı mücadelesinde alınacak önlemler ile hastalığın ilimize ve ülkemizde yayılmasını engellemek için;
- Büyükbaş hayvanlarımıza yönelik olarak İlkbahar Şap Aşılama Kampanyasının ilimizde hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla, Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlüklerinde çalışan Veteriner hekim ve Veteriner sağlık Tekniker/Teknisyenlerin mücbir sebep olmadıkça ikinci bir emre kadar izinlerinin kaldırılmasına,
- Tarım ve Orman İl ve ilçe Müdürlüklerinde bulunan araç ve imkanların aşılama kampanyasında kullanılmasına,
- İlimiz Büyükbaş hayvan varlığımızın aşılanmasının hızlı bir şekilde tamamlanmasının sağlanmasına,
- Kesim, İthalat ve ihracat dışında; il içi ve il dışı hayvan sevklerinin ikinci bir emre kadar durdurulmasına,
- İlimiz hayvan pazarının ikinci bir emre kadar hayvan giriş ve çıkışına kapatılmasına,
- İlimiz hayvan pazarı yakınlarında hayvan alım satımı yapılmasını engellemek üzere tedbirler alınmasına,
- Kolluk Kuvvetleri ile koordinasyon sağlanarak şehrin giriş ve çıkış noktalarında yol kontrollerinin artırılarak devam edilmesine, karar verilmiştir.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.