Bu haber kez okundu.

Siirt'te Adli Yıl Açılış Töreni Yapıldı
banner229

Siirt'te 2023-2024 Adli Yıl açılışı dolayısıyla Adliye bahçesinde tören düzenlendi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Adliye bahçesindeki törende, yeni adli yılın millete, ülkeye ve tüm insanlığa, adalet, huzur ve barış getirmesini diledi.

Yargı mensupları olarak Anayasa'nın 9'uncu maddesi uyarınca, egemenliğin kaynağı olan yüce Türk milletinden doğrudan aldıkları yargı yetkisini kullandıklarını ifade eden Sarıca, şöyle konuştu: "Geciken adalet, adalet değildir düsturuyla hukuk devleti gereklerine uygun, etkin ve kaliteli bir yargı hizmetiyle herkesin hukuki güvenlik, barış ve huzur içinde yaşaması nihai amacımızdır.

Bu sorumluluk kapsamında kamunun haklı beklentilerine ivedi ve özverili bir şekilde cevap vererek, toplum nezdinde devletin saygınlığını temin etmekle yükümlüyüz." Adliyelerin adalet duygusunun ikametgahı olduğunu belirten Sarıca, adaletin mülkün, insan ve insan onurunun temeli olduğunu vurguladı.

Sarıca, "Demokrasinin, insan haklarının, hukuk devletinin, güçlü bir ekonomik yapının, kalkınmanın, refahın, huzurun, güvenliğin ve barışın teminatı bağımsız ve nitelikli bir yargıya sahip olmaktan geçmektedir." ifadelerini kullanarak, Türk yargısı olarak temel amaçlarının, halka kusursuz adalet hizmetini sunabilmek ve hukuk dışı saldırılara boyun eğmeden, başta terör örgütleri FETÖ ve PKK olmak üzere bütün ihanet şebekelerine ve gayrimeşru oluşumlara, ayrıca suç ve suçlulara karşı hukuk ve adalet zemininde mücadele etmek olduğunu aktardı.

Adli yıl açılış törenine katılan Valisi ve  Belediye Başkanvekili Dr.Kemal Kızılkaya da yeni adli yılın hayırlı olmasını dileyerek, fedakârca görev yapan bütün yargı mensuplarına, Avukatlara ve Adliye çalışanlarına başarılar diledi.

Siirt Barosu Başkanı Av.Muhammed Alptekin de Adli yıl açılış programına katılan Avukatlara, Hakimlere, Cumhuriyet Savcılarına, Adliye Çalışanlarına ve misafirlere teşekkür etti.

Törene, Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, protokol üyeleri, hakim ve savcılar, baro üyeleri ve adliye çalışanları katıldı.

Biz de Medya Siirt olarak 2023/2024 Adli Yılın bütün adliye mensuplarına hayırlı olmasını diliyor, adalet kurallarına uygun başarılı çalışmalar diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.