Bu haber kez okundu.

Siirt'te 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Töreni Düzenlendi
banner229

Siirt'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

Siirt'te Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törene Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Tugay Komutanı Albay Gaffar Gören, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, kamu kurumlarının müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla beraber bayraklar yarıya indirildi.

Tören sonrası, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde devam eden programda, 3. Komando Tugay Komutanlığınca günün anlam ve önemini belirten konuşma ve Atatürk resimlerinden oluşan slayt gösterisi yapıldı.

“Atatürk ve 10 Kasım” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan şiir ve kompozisyon dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu tarafından verildi. 

Program “Atatürk’ün Son Balosu–Zeybek“ gösterisi yapılmasının ardından Vali/Belediye Başkan V. Osman Hacıbekştaoğlu ve protokol üyeleri tarafından “Atatürk Resimleri” sergisinin gezilmesiyle törenler sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.