Bu haber kez okundu.

Siirt Beyazay Derneği Engelliler Gününde Engellileri Unutmadı
banner229

Siirt Beyazay Derneği ile 11 Rehabilitasyon Merkezi iş birliğiyle ‘Engelliler Haftası’ dolayısıyla etkinlik geçekleştirildi.  

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, öğrenciler tarafından halk oyunları gösteri sunuldu, şarkılar söylenerek, şiirler okundu.

Panel ile başlayan program, İlk Hayat, Benim Dünyam, Büyük Umut, Deniz Yıldızı, GökKuşağı, Güven, Melekler, İlk Umut, Nergis, Saray, Şifa Rehabilitasyon Merkezleri ve Siirt Beyazay Derneği iş birliğinde gerçekleşti. Müzik şöleni, Tiyatro gösterisi, Resim sergisi ve Boyama etkinliğin yapıldığı programda bir konuşma yapan İlk Hayat Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İzzet Özdemir, “Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır.

Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulur. En Büyük Engel Sevgisizliktir. Engelli olmak kimsenin tercihi değil. Toplum olarak tüm insanları olduğu gibi kabullenmek insan olma felsefemizin gereğidir. Engelli bireyleri üreten ve kendine yeten bireyler haline getirebilmek temel amacımız olmalıdır. Unutulmamalıdır ki sevginin, inancın ve sabrın olduğu her yerde tüm engeller aşılarak emsalsiz başarılar elde edilecektir.” Diye konuştu.

Programa, Milli Eğitim Müdürlüğü, RAM Merkezi Müdürlüğü, Siirt Barosu, Engelsiz Yaşam Merkezi, STK’ lar,600’e yakın Engelli öğrenci ve Velileri katılırken 150’ye yakın Rehabilitasyon Merkezinin Öğretmen ve çalışanları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.