Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesi Mezbaha İşletmesinde Deneme Kesimleri Başladı
banner229

Siirt Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde çalışmaları geçtiğimiz senelerde başlayan yeni mezbaha ile Siirtliler yeni bir hizmete daha kavuşuyor. 
Modern ve yaşanılabilir bir il için projelerini bir bir hayata geçiren Siirt Belediyesi, “Modern Mezbahane” çalışmalarını tamamlayarak, deneme kesimlerine başladı. 
Çok yakın zamanda açılacak tesiste ilk deneme vatandaşların ilgisini çekerken, kesimler Veteriner Hekim kontrolünde ve tamamen sağlıklı bir ortamda yapılıyor.
MEZBAHANE İŞLETMESİNİN ÖZELLİKLERİ;
10 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Modern Mezbaha Tesisi “Gıda Hijyeni ve Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları” yönetmeliklerine uygun olarak Avrupa Birliği standartlarında hizmet verecek. Günlük ortalama 400 küçükbaş, 100 büyükbaş hayvan kesim kapasiteli olan tesisin içerisinde mezbaha, sosyal tesis, idari tesisler, padoklar, kesimhane, soğuk hava depoları ve arıtma tesisi ile bölgede örnek bir tesis olma özelliğini taşıyor. Kesimlerin tamamı 2 veteriner hekim tarafından kontrol ediliyor. Tesisin açılması ile birlikte hijyenik ortamda kesimler yapılacak, kesim öncesi ve sonrası sağlık kontrolü yapılacak, tesiste ayrıca nakliye ve satış koşulları da yerinde belirlenecek. Tesisin en önemli özelliği ise kaçak kesim koşullarını ortadan kaldıracak olması. 
Kısa bir süre sonra tesisin resmi açılışının yapılacağı öğrenildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.