Bu haber kez okundu.

Siirt Altınoluk Turizm Hacıları Arafat’ta
banner229

Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'da bulunan Siirt Altınoluk hacı adayları Arafat'a ulaştı.

Siirt Altınoluk Turizm hacıları Arafat’tan tüm Siirt halkına ve  basın mensuplarına tüm sevdiklerine selam gönderdi.

Siirt Altınoluk Turizm hacıları, özellikle Arafat’ta SMA hastası Eflin Lina kızımıza ve tüm hastalarımıza ismen ve genel dualarda bulundular.

Sağlık sıhhat içinde vip çadırlarında konaklayan hacıların dualarında olduğumuzu bildirir tekrar tüm Siirt halkına ve sevdiklerine selamlarını ilettiler.

Siirt Altınoluk Turizm Kafile Başkanı Sedat Özyapıcı, “Hacılarımızı burada en iyi şekilde ağırladık. Kendilerini rahat ettirebilmek için her türlü ayrıntıyı düşündük. Tüm hacı adaylarımızın ibadetlerinin kabul olmasını diliyorum. Onlara en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz" dedi.

Siirt Altınoluk Hacı adayları dün geceyi Arafat'ta dua ve ibadetle geçirdi. Sabah namazını Arafat'ta cemaatle birlikte kılan hacı adayları, ardından Fetva ve İrşat ekibinin Arafat'a özel hazırladığı irşat programına katıldılar.

Hacı Olacaklar

Müzdelife’de 70 adet taş toplayacak olan Siirt Altınoluk hacı adaylarından birçoğu şeytan taşlamak için Mina’ya doğru hareket edecek, Müzdelife vakfesini (Bir an durmak) yaparak şeytan taşlamaya geçecekler. 

Dört mezhebe göre farklı zamanlarda vakfe yapılıyor. Malikiler ve Hanefiler güneş doğduktan sonra Şafii ve Hanbeliler ise Müzdelife vakfesinin hemen ardından şeytanı taşlayıp Mekke-i Mükerreme’ye geçecekler..

Burada şükür kurbanlarının kesildiği haberini aldıktan sonra tıraş olup ihramdan çıkacaklar. Ardından ziyaret tavafını ve sa’yını yaparak hacı olma şerefine ulaşacaklar.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.