Bu haber kez okundu.

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı
banner229

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde oy kullanacak  seçmenlerin listesi askıya çıkarıldı. Güncelleme işlemleri 2 Nisan'a kadar yapılabilecek.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle seçmen listeleri, güncellenmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri, güncellenmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı ve itiraz süreci başladı.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 2 Nisan'da askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.

SON TARİH 2 NİSAN

Depremzede seçmenler, seçimde kendi illerinde veya taşınmak zorunda kaldıkları illerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliği beyanlarını, 17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden yaptı. Bu işlemleri henüz yapmayanlar, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Erdoğan Danış yaptığı açıklamada; 20 Mart itibariyle seçmen listeleri bütün muhtarlıklarda askıya çıkmış olup 2 Nisan’da askıdan indirilecektir.

Bu süre içinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için muhtarlıklardaki askı lıstesinde isimlerine bakması veya e- devlet üzerinde adres kaydına bakmaları gerekmektedir listede ismi olmayanların nüfus müdürlüğünde adres kaydı yapmaları gerekmektedir.Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.