Bu haber kez okundu.

Muhtarlardan “19 Ekim Muhtarlar Günü” Nedeniyle Vali Hacıbektaşoğlu‘na Ziyaret
banner229

19 Ekim Muhtarlar günü kutlama programı, Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Cumhuriyet Meydanın da gerçekleştirilen çelenk sunma törene, merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları ile bazı kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Buradaki program, Eğlence Köyü Muhtarı Abdüsselam Olgaç’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile sona erdi.
Çelenk sunma töreninin ardından Köy ve Mahalle muhtarlarından oluşan bir heyet, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nu Valilik makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hacıbektaşoğlu, “Yerel demokrasinin en kadim örneğini temsil eden muhtarlık teşkilatı, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir.” dedi.
Muhtarlar gününü kutlayan Vali Hacıbektaşoğlu, Siirt’te huzur ve güven iklimi ile birlikte hizmetlerin ve yatırımların artarak devam edeceğini belirterek, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.
MUHTARLAR ONURUNA YEMEK VERİLDİ
Vali Hacıbektaşoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle ilimizde görev yapan muhtarlarımız onuruna Polis evinde yemek verdi.
Burada Muhtarlara hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, “Çözüm ortağımız olan değerli Muhtarlarımızla, şehrimizi daha ileriye taşımak için birlikte ve beraberce çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“Muhtarlık müesseseleri yerel demokrasinin tezahürüdürler”, diyen Vali Hacıbektaşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:“Muhtarlarımız tüm toplumum vicdanıdır. Sizler seçilen muhtarlar olarak bütün hizmetleri, devletin sunmuş olduğu kamu hizmetlerinin vatandaşımıza ulaşması için çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz.

Bir vatandaşımızın başı ağrırsa veya bir mahallede herhangi bir hizmet aksasa bunu takip ederek, kamu kurum ve kuruluşları olarak devletin görev ve sorumluluklarını yerine getirmesine çok büyük bir katkı sağlıyorsunuz. Milletle devleti birleştiren buluşturan yegâne kurum ve insanlarsınız.

Bu hizmetlerinizden dolayı Siirt vilayetinde gerek mahalle muhtarlarımız gerek köy muhtarlarımız burada bulunmayan bütün ilçelerimizdeki mahalle ve köy muhtarlarımıza çok teşekkür ediyor, görevi başında bu millete hizmet için yaşamlarını yitiren tüm muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, kıymetli muhtarlarımızın '19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık, afiyet ve huzur dolu günler temenni ediyorum.” 
Yapılan konuşmaların ardından, Vali Hacıbektaşoğlu, muhtarlarla bir süre sohbet ederek, sorun, talep ve beklentilerini dinledi.
Muhtarlar günü vesilesiyle düzenlenen programa; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Vali Yardımcısı Fatih Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, ilgili kurum müdürleri ile Mahalle ve Köy Muhtarları katıldı.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.