Bu haber kez okundu.

Lokanta, Restoran, Kafe ve Pastanelere Fiyat Listesi Zorunluluğu Getirildi
banner229

Ticaret Bakanlığı'nın lokanta, kafe ve pastaneler için aldığı önlemler Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, işletmelerin fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu olacak.

UYGULAMA 1 OCAK 2024'TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin son sayısında yayımlandı. Değişiklikten önce yönetmeliğin 8'inci maddesinin 1. fıkrası; işletmelerin, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerlerini, hizmetin sunulduğu iş yerinde, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asması, takması veya koymasını öngörüyordu.

Yeni düzenlemeye göre ise yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerlerinin, iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılması, takılması veya konulması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin çifçi 5 ay önce

memlekette aslında zorunlu etiket uygulaması yapılması gereken çok sektör ve meslek var örnek olarak biri pazarlık yapana 100 liraya verdiği ürünü pazarlık yapmadan hatta satıcıya güvenen kişiye 150 liraya satabiliyor yada 20 liraya sattığı sebzeyi pazarlık yapana 15 liraya pazarlık yapmayana 25 liraya satacak vicdansız bazı kimseler olabilir