Bu haber kez okundu.

KURTALANDA KETEM MERKEZİ AÇILDI
banner229

​​​​​Siirt il merkezinin ardından Kurtalan ilçesi de içinde mamografi cihazı da bulunan KETEM  Merkezine kavuştu.
    Kurtalan Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan KETEM Merkezi düzenlenen törenle açıldı.
   İl Sağlık Müdürü Dr.Erol Emre Ömür törende yaptığı konuşmada kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını ve KETEM Merkezlerinde yapılan taramalarla çok yararlı işlev görüldüğünü belirtti .
    Bu güne kadar  mobil  araçla ilçelerde taramalar yaptıklarını belirten Dr. Ömür” KETEM Merkezlerinde yapılan taramalarla kadınlarda meme ve rahim ağzı ile erkek ve kadınlarda kalın bağırsak kanserleri erken evrede teşhis ediliyor.

Bunun yanı sıra bu konularda verilen eğitimlerle vatandaşlarımız bilgilendiriliyor.Bu merkez  sayesinde Kurtalanlı vatandaşlarımız çok daha rahat bir şekilde bu hizmetten yararlanacaktır.”dedi.
    Konuşmaların ardından merkezde verilecek hizmetler hakkında bilgi verildi ve cihazlar incelendi Merkezde bir doktor, bir röntgen teknisyeni ve hemşireler görev yapacak.
Açılış törenine Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer ÖZ,Kurtalan Kaymakamının Eşi Merve TAŞTAN TEKİN, Kurtalan İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fatma BOZDAĞ ve Kurtalan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Vehbi YAĞIZ, KETEM Sorumlusu Dr. Gülistan ÇAKIR YEMENİCİ ile sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.