Bu haber kez okundu.

Kanaat Önderi Şeyh Muaz Oran'dan Aşı Çağrısı
banner229

Kanaat Önderi Şeyh Muaz Oran vatandaşlara aşı çağrısında bulundu.

Şeyh Muaz oran yaptığı yazılı açıkalamada Her türlü dert Allah (c.c.)’tan olduğu gibi deva da O'ndandır. Hz. Peygamber (s.a.v.) günümüzde koruyucu hekimlik bağlamında değerlendirilebilecek olan hastalık öncesi gerekli tedbirleri almış ve hastalık sürecinde de kendisi tedavi olmuştur. Başta sahabeleri olmak üzere kendisine inananların da tedavi olmalarını farklı şekillerde tavsiye etmiştir.

Buna günümüz vebası niteliğindeki Korona Salgını ile ilişkili olarak bakıldığında hastalığın Allah’tan geldiğini ve bizler için bir imtihan süreci olduğunu sürekli hatırda tutulmakla birlikte, hastalığın yayılmasına engel olabilecek tedbirleri almak ve hastalık sürecinin sağlıklı bir şekilde atlatılması için tıbbın güncel gelişmelerine uygun olarak tedavi olunması Allah Resûlü’nün ümmeti olarak biz Müslümanların önünde bir zorunluluk olarak durmaktadır.

O halde kısa bir süre içerisinde deva niteliğinde geliştirilen aşıyı yaptırmak ve mesuliyetimiz altındaki aile efradının aşıyı yaptırmalarını sağlamak bizler üzerinde dünyevî ve uhrevî bir sorumluluk olarak durmaktadır. Böyle bir davranış başta biz ve çevremizde bulunanlar olmak üzere bütün insanlık için faydalı olacaktır.

Bizler aşı olarak hem Hz. Peygamber Efendimizin “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” düsturunun gereği olarak insanlığa yararlı olacak hem de Allah (c.c.)  tarafından bir lütuf ve emanet olarak verilen bedenimiz ve sevdiklerimizin korunmasına vesile olmuş oluruz. Aksine ilmi bir dayanağı olmadan aşıdan uzak durmak veya bu konulardaki dedikoduların yayılmasına kaynaklık etmek bir yandan sorumluluğumuzu yerine getirmemesine diğer yandan da Müslümanın özelliği olan hakikati araştırma, işi ehline sorma ilkelerinden uzaklaşma anlamına gelmektedir.

Nitekim Kur’an-ı Kerim’de Allah (c.c.), “Eğer bilmiyorsanız işi ehline sorun” diyerek bizlere bu konuda işin ehli olan insanların söylemlerine itibar edilmesi gerektiğini emretmektedir. Dolayısıyla aşı konusunda biz Müslümanlara yakışan doğru ve yeterli bilgisi olmadığı halde görüş ileri sürenleri değil, bu konuda yetkin bilim adamlarını dinlemektir. Bunun için bir an önce başta kendimiz olmak üzere sorumluluğumuz altındakilerin aşı olmalarını sağlamamız gerekmektedir.

Bu vesileyle salgında vefat eden tüm Müslümanlara rahmet diler, insanlığa şifa ve rahmet vesilesi olması niyazıyla aşıların derhal yaptırılması gereğini tekrar hatırlatır, tüm insanlığı Allah’a emanet ederim.

Şeyh Muaz ORAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal Çınar 3 yıl önce

Allah razı olsun şeyhimiz den rabim sağlık sıhhat versin inşAllah basret güllüne