Bu haber kez okundu.

İYİLİĞİ HATIRLATAN “KIZILAY HAFTASI”NIN BU YILKİ SLOGANI “SENSİZ OLMAZ”
banner229

Türk Kızılay Siirt Şube Başkanı Nihat Altunç , Kızılay haftasının bu yılki temasının "Sensiz Olmaz" olduğunu belirtek yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Altunç yazılı açıklamasında; Ülkemizin yardımseverliğinin adı olan Türk Kızılay, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında da 155 yıldır olduğu gibi insan ıstırabını dindirmek, iyiliği ve iyilik yapma kültürünü topluma yaymak için ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında faaliyet gösteriyor. Kızılay, her yıl 29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası’nda da yaptığı yardım çalışmalarını geleceğin iyilikseverleri çocuklara ve gençlere anlatma fırsatı buluyor. Kızılaycılık kültürü ve temel ilkelerinin çocuklar ve gençler arasında yaygınlaştırılmasının amaçlandığı hafta boyunca “Kızılay Sensiz Olmaz” temasıyla etkinlikler düzenlenecek.

Türk Kızılay, toplumsal dayanışma bilinciyle kurulduğu 1868 yılından bu yana kan, afet, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, gönüllülük hizmetleriyle ihtiyaç sahiplerine umut oluyor. Birinci Dünya Savaşında Hilal-i Ahmer, cephelerde Osmanlı Askerlerinin yanı başında olup yaralılara şifa dağıtırken şehitleri sahiplenerek milletle ordu arasındaki şefkat ve iyilik köprüsünü sürekli açık tuttu. Kurtuluş Savaşı sırasında da Anadolu’da bağımsızlık mücadelesi verilirken dönemin Hilal-i Ahmer’i bugünün Türk Kızılay’ı, milletinin ve şanlı ordusunun yanında oldu. “Kızılay” adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Türk Kızılay, zamanın her diliminde bu önemli mirasa yakışır faaliyetlerle “Kara Gün Dostu” olarak adından söz ettiriyor. İyilik dolu tüm bu çalışmaların genç nesillere aktarılması ve yardımseverlik bilincini büyütmek için de her yıl 29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası’nda da etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu yıl ki etkinlikler ise “Kızılay Sensiz Olmaz” sloganı ile düzenlenerek milletimizin yardımlaşma ruhunu yansıtan Kızılay’ın varlığı hatırlatılacak.

Çocukluk Anımız Kızılay Kolu Yeniden Canlanacak

Hafızalarımızda önemli bir yere sahip olan Kızılay Kolu’nun, dayanışma ruhunun varlığını sürdürmek amacıyla yeniden çocuklarımızın bilincinde yer edinmesini sağlamak için de Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapılacak. Bu sayede anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki her öğrencinin gönüllülüğe teşvik edilmesi, Kızılaycılık kültürü ile tanışması sağlanacak.

Kızılay Haftası Etkinlikleri Çocuklara ve Gençlere Yardımseverliği Öğretecek

“Kızılay Sensiz Olmaz” sloganı ile Kızılay Haftası boyunca çocuk ve gençler için etkinlikler ve bilinçlendirici faaliyetler düzenlenecek. Anıtkabir’de Cumhuriyetimizin kurucusu Atamızın huzuruna çıkacak olan Türk Kızılay gönüllüleri, meydanlarda kurulacak olan stantlarda da Kızılay’ın faaliyetlerini anlatacak. Kızılay iyilik hikayeleri ile tarihine yönelik özel sergiler ve geleneksel hale gelen Kızılay Sokağı da hem Ankara’da hem de deprem bölgesindeki konteyner kentlerde ziyaretçilerini bekliyor olacak. Ülke genelindeki müze, ören yerleri, boğaz köprülerin kırmızı renge bürüneceği haftada futbol, voleybol ve hentbol gibi spor kulüpleri de müsabakalarına Kızılay pankartlarıyla çıkacak. Kızılay’ın kan verme stantlarında ise hafta boyunca kan bağışında bulunmanın önemine dikkat çekilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.