Bu haber kez okundu.

İş İnsanı Metin Canpolat’tan Aşı Çağrısı
banner229

Vatandaşların pandemiyi önlemek amacıyla, Covid-19 aşısını olmaya davet eden açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Toplum önderleri, STK başkanları, bilim insanları, İş İnsanları ve din adamları yaptıkları açıklamalarla vatandaşları aşı olmaya davet ediyorlar.

Bir açıklamada İstanbul’da yaşayan İş İnsanı Hemşehrimiz Metin Canpolat’tan geldi. Canpolat yaptığı açıklamada; Siirt’teki aşılanma çok üzücü bir durumda seyretmekte. Bu konuda özellikle dışarıdan ve yakın takip etmek ile beraber memleketimizin açısından, diğer illerde yaşayan vatandaşların bakış açısı çok üzücü bir noktaya gelmiş durumda.

Bu konu ile ilgili Siirtli hemşehrilerime çağrıda bulunmak istedim. Dilimin döndüğü kadar bildiklerimi dile getirmeye ve aşılanmayı teşvik edici bir kaç kelam ile destek olmaya çalıştım; Aşı konusundaki tereddütler aşının yetersizliği veya yan etkilerinden çok, politik manipülasyondan başka bir şey değildir.

Covid 19 aşısıyla ilgili endişeleri besleyen: komplo teorileri, “bazı kişilerin, ailelerin, şirketlerin, ülkelerin insan mühendisliğini amaçladıkları ve bunu salgın çıkartıp herkesi aşılamaya zorlayarak yapacakları” korkusudur. Bu korku ve kaygı kanıta dayalı olmayıp, faraziye ve söylentilerden beslenen bir inançtır. Bazıları, bazılarının kendisine zarar vermeye çalıştığına ve bunu aşı ile yapacaklarına inanmaktadır.

Oysa bugün yaşadığımız dünyada, elinde internete bağlı bir telefon olan herhangi birini izlemek veya yönlendirmek için aşı ile çip takmaya hiç gerek yoktur. Ne var ki, “önce zarar görme” dürtüsüne dayanan bu inancı, bilgi ile değiştirmek kolay değildir. Yeni kısıtlamaların önüne geçebilmek, Ülkemiz ekonomisine büyük sekte vuracaktır.

Hepimizin çocuklarımızın ve sosyal hayatımızın daha güvenli ve daha az riskli durumlar ile karşılaşmamamız için lütfen tüm hemşehrilerimden aşı olmalarını önemle rica ediyorum.

Daha  çok sorun yaşamamak ve daha çok insanımızı kaybetmemek için yapılacak işlemlerin belli olduğunu belirten Canpolat,Pandemiyi önlemek zorundayız. Çünkü artık toplumların ve bireylerin dayanacak gücü kalmadı. Bunun içinde yapılacaklar bellidir. Maske,Temizlik ve Sosyal mesafeye dikkat etme ve aşı olmaktan geçtiğini söyledi. Allah devletimize güç ve kudret versin. Saygılarımla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Medya Sözcüsü 3 yıl önce

Gözümüz aydın. Yeni bir bilim kurulu üyesi daha doğdu.