Bu haber kez okundu.

İMAMOĞLU MAKSADIN NE?
banner229

Siirt Diyanet-Sen Şube Başkanı Hamit EVİN, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Boğaziçi Üniversitesi önünde kutsal kıblemize hakaret eden gençlere hoşgörü ile yaklaşırken onları sükûnete, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya davet eden Diyanet’in hutbesini eleştirmesini manidar bulduğunu söyledi.

Evin, hutbeyi doğru bulmadığını söyleyerek Diyanet’i ve onun başkanını siyasi davranmakla suçlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kutsal kıblemiz Kabe’nin gösteri maksadıyla yerlere serilmesine ne yazık ki ses çıkarmıyor” dedi.

Evin, İBB Başkanı İmamoğlu Cuma hutbesinin konusunun hükümetin talimatıyla belirlendiğini ve Diyaneti siyasi davranmakla suçluyor. Olmayan talimat üzerinden Diyaneti ve hutbe konusunu eleştiren aynı İmamoğlu kendisi hutbe konusunu belirlemeye siyasi konularda hutbe üzerinden eleştiri yapmaya kalkıyor.
Diyanet ve Hutbe konusu Müslümanların ortak değeridir hiçbir şekilde bir siyasi partinin, belediye başkanın bunun üzerinden rant sağlamaya çalışması ve siyasi polemik yapmaya hakkı yoktur ve haddi de değildir.

İmamoğlu’na tavsiyemiz laf cambazlığını bıraksın 16 milyon İstanbul halkının hak ettiği hizmetlerle meşgul olsun.” açıklamasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülkemize ve ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan güzide bir devlet kurumu olduğunu söyleyen Evin“Bu güzide kurumumuza ve onun başkanına karşı saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.

Kaldı ki gençleri milli manevi değerlere sahip çıkmaya, büyükleri gençlerle ilgilenmeye, sevmeye çağırmanın neresini Sayın İmamoğlu olumsuz buluyor bunu da anlamak mümkün değildir.” İfadelerine yer verdi.

Evin açıklamasına şöyle devam etti: Müslüman dünyasının adeta ümidi durumuna gelmiş olan başkanlığımızın çalışmalarını sekteye uğratmak, itibarsızlaştırmaya kalkmak dünden bu güne alışıla gelmiş bir saldırı sistemi haline getirilmiştir.

Diyanet-Sen olarak hiç bir surette fitne ateşini hiç kimsenin yakmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmek için bizim bir ve bütün olmamız gerekir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.