Bu haber kez okundu.

İl Müftüsü Şakir Pinal’dan Kur’an Kursu Öğrencilerine Mevlid-İ Nebi Konferansı
banner229

Siirt İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi haftası kapsamında, Medine Yatılı Kur’an Kursunda, İl Müftüsü Şakir Pinal tarafından öğrencilere “Peygamberimiz, iman ve istikamet “ konulu konferans verildi.

Müftü Pinal, “Kendisinden asırlar sonra geldiğimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahı Aleyhi Vesellem) Mevlid-i Nebi, doğumunu andık. Anmaya devam ediyoruz. Bu sene çok güzel bir tevafuk olsa gerek "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" bir arada idrak ediliyor.

Birbirini tamamlayıcısı Allah Resulü'nün getirdiği ebediyen yolumuzu aydınlatacak olan ve Hazreti Kur'an-ı nesillere öğreten bize vatan olarak bu güzel coğrafyayı bırakmış, ilim ve irfan yolunda ömrünü harcamış ahirete göçmüş olanları bu vesileyle rahmetle anıyorum.”dedi.

MÜFTÜ PİNAL’DAN HAFIZLARA TAVSİYELER

“hafızlık meşakkatli bir yol ancak bu yolun sonu çok aydınlık. Yalnız hafız olduktan sonra daha önemli olan bir şey var ki o da hafızlığı muhafaza etmek. Genç hafızlarımıza benim tavsiyem her gün bir kaç cüz okumalarıdır. Bu şekilde hafızlıklarını muhafaza etmeleri mümkün olacaktır.” Dedi.

Konferansa İl Müftü Yardımcısı Ayser Şenyiğit, Kurs yönetici Fatma Ebinç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program sonunda hafızları yetiştiren Öğreticiye hediye, derslerinde üstün başarı gösteren öğrencilere de Hediye çeki verildi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.