Bu haber kez okundu.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Kızılkaya Başkanlığında Toplandı
banner229

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 Yılı 1. Olağan Toplantısı, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Aslan,  kurum tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında sunum yaptı.
Valilik Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Kızılkaya toplantının il düzeyinde işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik politikalar belirlemek üzere bir araya geldiklerini söyledi.
Vali Kızılkaya, 2024 yılının kamu ve özel sektörde yatırım ve istihdamın arttığı bir yıl olmasını temenni etti.
Toplantı 2023 yılı eğitim planının kurulda görüşülerek onaylanmasının ardından, 2023 yılı İl İstihdam ve Mesleki eğitim kurulu faaliyeti kurula sunularak, oy birliği ile onaylandı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılı içinde açılan İşbaşı Eğitim Programına 68 kişinin katıldı. 2023 yılı içinde 2246 kişinin özel sektörde, 5 kişinin de kamu olmak üzere toplamda 2251 kişinin işe yerleştirilerek istihdam edilmiştir.
Toplantı görüş ve önerilerin sunulması ile sona erdi.
Toplantıya, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Aslan ile kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.