Bu haber kez okundu.

GÜRES CADDESİNİN REHABİLİTASYONU BAŞLIYOR
banner229

En çok kadınların şikayetine neden olan Güres Caddesi'nin rehabilitasyon çalışmaları başlıyor.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Güres Caddesi'ne kente yakışır bir yenileme çalışması yapılacağını aktardı.

Annesinin vefatından dolayı taziye ziyaretinde bulunan gazetecilere kabul eden Hacıbektaşoğlu, gündeme ilişkin bazı konularda istişarelerde bulundu.

Güres Caddesinin rehabilitasyonu için proje çalışmalarının başladığını belirten Hacıbektaşoğlu, kente yakışır ve herkesin beğenebileceği çalışmalar yürütüleceğini aktardı. Refüjdeki büfelerini tamamen yıktırılarak caddenin rahat bir nefes alınmasını sağlayacaklarını dile getiren Hacıbektaşoğlu, ayrıca refüjde yer alan büfelerin yıktırılacağını, bu büfe esnafını da mağdur etmemek için onlara yönelik de bir çalışma yapmayı planladıklarını söyledi.

GÜRES'İN YENİLENMESİNE 7 MİLYON TL DESTEK

Önceki gün ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da açıkladığı, Güres Caddesi'nde bir sokak sağlıklaştırma projesi gerçekleştirileceğini, bu projeye 5 milyon lira kredi ile 2 Milyon TL hibe ile birlikte toplamda 23 milyon lira İller Bankası Genel Müdürlüğümüzden belediyemize finans sağlanacağını müjdelemişti.

2 milyon lira da Güres Caddesi'nin rehabilitasyonu için hibe desteği verileceği belirtilen açıklamada, Tillo'da Hazreti İbrahim Hakkı Hazretlerinin türbesi etrafında 40 bin metrekarelik rekreasyon projesi gerçekleştirilecek.
Bu proje kapsamında da yine İl Özel İdaresine 2 milyon lira hibe, kredi desteği sağlanacağı aktarılmıştı.

VATANDAŞLARDAN TAM DESTEK

Konu ile ilgili görüştüğümüz vatandaşlar, Güres Caddesinin yenilenme çalışmalarına tam destek verdiklerini belirterek, "Vali Hacıbektaşoğlu'nun Güres ile ilgili çalışma ve rehabilitasyon projesine tam destek veriyoruz. Çünkü trafiğe kapalı tek caddesi olan Güres'e ciddi bir düzenleme bekleniyordu. Bu çalışmalar beklentilerimizi karşılayacağını umuyoruz. Orta alan yeşillendirilecek olan cadde şehre daha da renk katacak. Oraya gelenler daha huzurlu ve güvenli ortamda aileleriyle gezebilecek. Bilhassa kadırlar artık huzurla caddeden geçebilecek."

ESNAF MAĞDUR EDİLMEMELİDİR

"Güres Caddesindeki refüjde yer alan büfeleri işleten esnaflar mağdur edilmemelidir. Çünkü devlet bir kişiye dahi iş vermek için azami derecede gayret gösteriyor.

Biz de sayın valimizin refüjdeki küfeleri işleten esnaflarımızı mağdur etmeyeceğini düşünüyoruz, onlara yönelik yapılacak semt pazarında birer büfe onların mağduriyetini de giderecek. Devletinin yanında hiçbir şey zor değil.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KORHAN56 4 yıl önce

Bir Vali BABA gider Yeni Vali BABA gelir. Halkı bu eziyetten ve mağduriyetten kurtaracak sayın valimiz ve belediye başkan vekilimize teşekkürler. Çok hoşgeldiniz.