Bu haber kez okundu.

Etkisiz Hale Getirilen 5 Teröriste Ait Silah, Mühimmat ve Yaşam Malzemeleri Ele Geçirildi
banner229

Siirt'te Terör operasyonunda etkisiz hale getirilen (5) Teröriste ait silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan (3) şüphelide gözaltına alındı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan titiz ve planlı istihbari çalışmalar neticesinde; Siirt İli, Pervari İlçesi, Herekol bölgesinde faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik, Siirt İl Jandarma Komutanlığı  JÖH/JOPER unsurlarınca  29.09.2020 tarihinde icra edilen Yakın Hava Destekli operasyon sonucunda; 04.05.2020 tarihinde Hık Tepe mevkiinde EYP (El Yapımı Patlayıcı) saldırı sonucu şehit olan P. Uzm. Onb. Bekir GÜNDEŞ, 06.09.2020 tarihinde Hık Tepe mevkiinde EYP saldırısı sonucu şehit olan Hamit ONAT isimli vatandaşımız ile Pervari ilçesinde güvenlik güçlerine ve vatandaşlara yönelik diğer silahlı saldırı, mayın ve EYP olaylarının faili olduğu tespit edilen (5) BTÖ mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Söz konusu bölgede icra edilen temas araması (T/A) faaliyeti sonucu; (5) BTÖ Mensubu Cesedi, BTÖ mensuplarına ait (4) Adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, (1) Adet M-16 Piyade Tüfeği, (4) Adet El Bombası, (7) Adet Şarjör ve bol miktarda örgütsel doküman, ile gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen (A.A.), (S.B.) ve (A.B) isimli (3) şüpheli şahıs Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile yakalanarak, gözaltına alınmıştır.

Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.