Bu haber kez okundu.

Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi: "Eruh'a Seçimlerde Vaat Ettiğimizin %99'nu Gerçekleştirdik"
banner229

Medya Siirt Genel Yayın Yönetmenleri Ömer Özer ve Turan Koyuncu Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Başkan Çiftçi; açıklamalarında belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aktararak, seçimlerde vaat ettiklerinin % 99’nu gerçekleştirdiklerini söyledi.

“İLÇEDE 32.5 KM YOL, 5 KM BÜTÜM ASFALT, 15.000 M² KİLİTLİ PARKE TAŞI YAPILDI”

Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, “Fatih, Dih ve Sarıgül mahallerimizde 15.000 m² kilitli parke taşı yapımı gerçekleştirilmiştir. İlçemiz Şehir girişlerinde ve Muhtelif Alanlarında 800 metre taş duvar yapımı gerçekleştirilmiştir. Sarıgül Camisi 50 metre istinat duvarı çalışmalarımız tamamlanmıştır.

Sarıgül mahallesi mezarlık yolu genişletilmesi yapılıp 250 m dekoratif perde beton duvarı yapılmıştır. İlçemiz Fatih mahallesinde 122.sokakta yol genişletmesi yapılarak 90 metre perde beton duvarı yapılmıştır.  İlçe merkezi muhtelif yerlerde 4500 metre Koriger borularla kanalizasyon hatları yenilenmiştir.” Şu ana kadar 32.5 Km yol, 5 Km BÜtüm asfalt ve 15 Bin Metre Kare parkı taşı döşeyerek Eruh halkımızı çamurlu yollardan kurtardıklarını ifade etti.

“ERUH’UN 50 YILLIK ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLDÜ”

Eruh Halkına hizmet yolunda durmadan çalıştıklarını belirten Başkan Çiftçi, altyapıya büyük önem verdiklerini belirterek, “İlçe Merkezi Alt Yapı Çalışmalarımız kapsamında 27 km yeni Şehir içi İçme Suyu Şebekesi hatları ve 1500 m³ ve 400m³ olmak üzere 2 adet su depolarıyla birlikte fiziki olarak gerçekleştirdiklerini, Belediye kurulduğundan beri altyapıya neredeyse el atılmamıştı. Yoğun çalışmalarımız sayesinde Milletvekilimiz Osman Ören ve  İl Başkanımız Ekrem Olğaç’ın desteğiyle ilçenin 50 yıllık altyapı sorunu çözdüklerini söyledi.”

“YOLLARI VE KALDIRIMLARI BAŞTAN SONA YENİLEDİ”

Başkan Çiftçi, şöyle konuştu:“Şehir içi içme suyu Alt yapı çalışmalarından sonra bozulan tüm cadde ve sokaklar tekrardan kilitli parke taşları ile onarılarak tamamlanmıştır. Şehir içi cadde ve sokaklarımızda 6100 m bitümlü sıcak asfalt ve 2100 m ise Sıcak asfalt onarım olmak üzere toplamda 8300 m sıcak asfalt projemiz tamamlandı.

“6 ADET İŞYERİNİ İSTİHDAMA SUNDU”

Başkan Çiftçi, faaliyet görmeyen İlçe Semt Pazarının Kapalı işyerlerine dönüştürülmesi gerçekleştirilmiş olup İlçeye 6 adet işyeri istihdama sunulduğunu belirtti. Çiftçi, ilçede bulunan Müftülük Hicret Kuran kursunda kız çocuklarının daha temiz bir ortamda ihtiyaçlarını giderilmesi için 30 m² wc ve lavabo inşa edildiğini söyledi.

Başkan Çiftçi, çalışmalarından şöyle bahsetti: “İlçemiz isale hattında sürekli arızalar meydana geldiğinden İller Bankası Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden talep ettiğimiz 1000 m 400'lük 20 atü polietilen içme suyu boruları belediyemize hibe alımı gerçekleştirilmiş olup ilçemizin ishale hattında yenileme çalışmaları tamamlanmıştır. İlçe Merkezi Yeni Numarataj, Adres Değişikliği ve Levhalama çalışmaları gerçekleştirildi. Çarşı merkezinin 35 adet aydınlatma armatörler takılarak daha aydınlık bir hale getirildi.

“MODERN AYDINLATMA ÇALIŞMALARI DÜĞÜN SALONU PROJESİ BAŞLATILDI”

Başkan Çiftçi, İlçemiz çarşı merkezi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Şehit Süleyman Aydın caddesinde modern aydınlatma çalışmaları projesi tamamlanmış olup çalışmalar başlatılacaktır. Kocaeli Belediyesiyle ile yaptığımız istişareler sonucu Yapılması Planlanan Düğün Salonu Projemiz Fatih Mahallesi 103 ada 46 parsel nolu 7537 m² taşınmazda düğün salonu yapılmak üzere yer tahsisi yapıldığını ve ihalesininin yapılarak yer teslimi yapacaklarını söyledi.

“TOKİ'NİN 94 ADET SOSYAL KONUT PROJESİ TAMAMLANDI”

TOKİ çalışmaları kapsamında 94 Adet Sosyal Konut Projesi tamamlanmış olup Eruh halkının hizmetine sunacaklarını ifade etti. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Sosyal Konut projesi kapsamında 44 konutun daha yapılacağını belirtti.

Başkan Çiftçi; ayrıca Fatih mahallesinde bulunan eski Maliye Lojmanları yıkılıp yerine Millet Bahçesi yapılmak üzere Fatih Mahallesi 126 ada 9 parsel nolu 3.099m² taşınmazın tahsisi yapıldığını ve gerekli proje çalışmalarının başladığını söyledi.

“TEKSTİL KENT PROJESİYLE 200 GENCE İŞ İSTİHDAMI SAĞLAYACAĞIZ”

Başkan Çiftçi; Belediye Başkanlığımıza Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Hazineye ait Sarıgül Mahallesi 225 ada 20 parsel nolu 3856 m² taşınmaz Makine İkmal ve Otopark olarak Belediyemize tahsisi gerçekleştirilmiştir. Bizlerde bunu tekstil atölyesi yeri olarak ayırmaya karar verdik ve 6 Milyon Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilçemize 6 Milyon Türk Lirası ayrıldı. Şuan da DİKA ile bir çalışmamız var şuan da bütün resmi işler bittİğini ve ihalesinin yapılarak yer teslimi yapıldığını söyledi.

Başkan Çiftçi,Tekstil Kent Projesi Eruh için çok önemli bir proje. Eruh’ta işsizlik oranı çok fazla olduğu için 200 gencimize iş olanağı sağlayacağı için buradan göçün önüne geçmiş olacağız. Eruh halkına hayırlı uğurlu olsun.

“BELEDİYEYE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDAN HİBE ARAÇLAR KAZANDIRILDI”

Başkan Çiftçi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1 adet Kazıcı-Yükleyici İş Makinası, 1 adet kırıcı, 1 adet 13.000 It kapasiteli Su Tankeri ve Distribütörü (Arazöz) ve 1 adet binek araç Belediye Başkanlığına tahsis edildiğini ifade etti.

Şehir içi ve Cevizlik Mevkii güzergâhlarında Bisiklet Yolu, Mesire Alanı ve Yürüyüş Yolu Projeleri tamamlanmış olup, İller Bankası Genel Müdürlüğü Yatırım Değerlendirme Daire Başkanlığına sunulmuştur en kısa sürede onaylatıp çalışmalara başlanacağını söyledi.

“İLÇEYE YENİ YÜZME HAVUZU YAPILDI”

İlçeye 235 metrekare büyüklüğünde portatif yüzme havuzu yapımı gerçekleştirildiğini belirten Başkan Çiftçi; Şırnak caddesinde bulunan işyerlerinin önüne daha estetik görünüm verilmesi için 210 m² granit yapımı yapılmaktadır. Dih mahallesinde bulunan işyerleri önlerine 195 m² granit yapıldı. Daha modern bir görüntü sağlanmış oldu. Sarıgül mahallesinde 1.5 km imar yolu açıldı. İlçemiz gittikçe büyüyor ve bu anlamda yeni imar yolu ile halkımızın hizmetine devam ediyoruz.

Şırnak caddesinde bulunan yeni kaldırımların bordürleri boyama işlemi gerçekleşmiştir. Şırnak caddesinde 25 m istinat duvarı yapımı gerçekleşmiştir. Yıllardır kullanılan mezarlık alana Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait bir araziyi Milli emlaktan alarak Belediyemize tahsis ettik. 8436 metre kare büyüklüğündeki alan ile birlikte 100 yıla yetecek kadar bir mezarlık ihtiyacını gidermiş oldu.

“İÇME SUYU EV BAĞLANTI PROJESİ İÇİN HAZIRLIKLAR YAPILDI”

İlçenin yeni bir imar planı yapılması için sondaj ve revize imar çalışması başlatıldı. Yıllar önce harita üzerinde yapılan bir imar çalışması söz konusuydu. Bizler belediye olarak bir şehir planlayıcısı ve jeoloji mühendisi ile birlikte imar çalışması yapılıyor. İmar sorunu nedeniyle çok büyük sorunlar yaşıyorduk ama yeni başlattığımız yeni imar ile birlikte belediye çalışmalarımızı daha da geliştirerek yapacağız.”

Başkan Çiftçi, çalışmaları gerçekleşmesine yardımcı olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilgili bakanlıklara, Milletvekilimiz Osman Ören’e ve İl Başkanımız Av. Ekrem Olğaç'a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.