Bu haber kez okundu.

Egemen Bağış’ın Babası Abdullah Bağış’ın Emeği Yıllar Sonra Ortaya Çıktı
banner229

Prag Büyükelçisi, Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış’ın babası Abdullah Bağış'ın çok emek verdiği bir çalışma 40 yıl sonra ortaya çıktı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasını ilk koordine edenlerden birinin Egemen Bağış’ın babası eski Siirt Belediye Başkanı eğitimci Abdullah Bağış olduğu öğrenildi. Böylece Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın da bilmediği bir gerçek ortaya çıkmış oldu.

Edindiğimiz bilgilere göre; Egemen Bağış, babası Abdullah Bağış’ın Milli Eğitim Bakanlığı Genel Sekreter Başyardımcısı iken birlikte çalıştığı bir mesai arkadaşı Egemen Bağış’ın sosyal medyadaki “Öğretmenler Günü” mesajını görünce kendisine bir mesaj attı.

Bilindiği gibi ülkemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü; 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında, Atatürk’ün “Başöğretmen” oluşunun yıldönümlerinde her yıl Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi.

1981 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Genel Sekreter Başyardımcısı olan Abdullah Bağış’ın Milli Eğitim Bakanlığı’nın tekrar yapılanma sürecinde görev aldığı ve mesai arkadaşı ile beraber ilk Öğretmenler Günü kutlamasını gerçekleştirmekte büyük katkıları olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Büyükelçi Egemen Bağış’a mesaj yazarak bilgi veren Abdullah Bağış’ın özel müşaviri bugünkü öğretmenler günü kutlamasının formatının oluşmasında, denetlenme ve koordine edilmesinde Abdullah Bağış’ın emeğinin çok geçtiğini ifade etti.

Özel Müşavir yazısında Öğretmenler Günü kutlamalarının ilgili birim olarak Hizmetiçi Eğitim dairesine verildiğini, koordine olarak gerek görülen talimat ve yazışmaların Abdullah Bağış ve Genel Sekreterle birlikte yoğun mesai harcadığını belirtti.

Abdullah Bağış’ın özel kalemi şu ifadeleri kullandı: “Öğretmenler Günü kutlamalarının ilgili birimi o tarihte Hizmetiçi Eğitim Dairesi’ne verilmişti. Koordine olarak gerek görülen talimat ve yazışmaların hızlı bir şekilde yürütülmesi konusunda rahmetli hocamla birlikte Genel Sekreter Başyardımcısı olarak diğer Genel Sekreter Yardımcılarının da büyük emeği ve mesaisi vardır.”dedi.

Özel kalem, 40 yıl önceki ilk Öğretmenler Günü kutlaması ile ilgili anılarını şöyle devam ettirdi: “Sayın Bakanım iyi ki sosyal medya mesajınızla hatırlattınız, sizler Aydın Üniversitesin de görev yapan hocalarımızdan birisi idiniz. Sizlerin de 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutlar, sağlık ve afiyetler dileklerimle merhum hocamı da (Abdullah Bağış) burada tekrar yad eder, Allahu Teala dan rahmetler diliyorum.

1980 yılındaki askeri darbede merhum hocam Genel Sekreter Başyardımcısı iken (Abdullah Bağış) o günün idarecileri yani ülkenin idaresine el koyan Milli Güvenlik Konseyi ve başı Atatürk’ün doğumunun 100.yılı dolayısıyla Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü başöğretmen olarak ilan edilmesiyle birlikte bundan böyle her yıl 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak ilan edilmişti. Darbeyle birlikte Bakanlıkta yeni bir yapılanmaya gittiler.

Ben çalıştığım Müsteşarlık Kalemi, Basın Müşavirliği vede Bakanlık Baş müşavirlik birimlerini kapatarak hepsini içine alan Genel Sekreterlik kurulmuştu. Bakan Hasan Sağlam E.Korgeneral Müsteşar E.Tümgeneral Genel Sekreterimizde E.Tuğgeneraldi.

Genel Sekreter Başyardımcısı rahmetli hocam, 2 tane daha sivil Bakanlıktaki hocalarımızdan Genel Sekreter Yardımcısı vardı. 1981 yılında rahmetli hocamla birlikte (Abdullah Bağış)ilk kez kutlanacak Öğretmenler Günü sekreteryasında çok çalıştık o formatı yerleştirmek kutlamalar illerden gelecek öğretmenlerin seçimi gibi o günün bürokrasisi de ne yapılması gerekiyorsa günlere haftalarca çalıştık. Bugünlerin buraya gelmesinde değerli büyüğüm rahmetli hocamın emeği çok çok vardır. Mekanı cennet olsun. “dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.