Bu haber kez okundu.

Depremle İlgili Asılsız Paylaşımlar Hakkında İşlem Yapıldı
banner229

Depremle ilgili olarak sosyal medya veya haber siteleri üzerinden halkı paniğe sürükleyen korkuya yol açan haber ve paylaşımlar hakkında takibat yapıldığı açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce; 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen deprem olayı ile ilgili olarak sosyal medya platformlarında ve açık kaynaklarda herkese açık olarak paylaşım yapan (2786) hesap üzerinde çalışma yapılmış, suç içerikli olabileceği değerlendirilen (116) adet paylaşım tespit edilmiş, kimlik tespiti yapılan (18) adet hesap ile ilgili tanzim edilen raporlar ilgili birimlere gönderilmiştir.

Sosyal medya platformlarında, içeriği yağma, hırsızlık, yol kesme, yardım malzemelerinin yanlış yönlendirilmesi vb. infiale yol açabilecek ve hızlı müdahale gerektiren konular içeren (13) adet paylaşım ile ilgili tespitlere müdahalede bulunulmuştur.

Depremle ilgili 5651 sayılı Kanun kapsamında dolandırıcılık maksadı taşıyan (28) internet sitesi, erişimin engellemesi maksadıyla BTK USOM’a bildirilmiştir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.