Bu haber kez okundu.

COVİD-19 İŞ GÖREMEZLİK RAPORLARI HAKKINDA DUYURU
banner229

Covid-19 tedavisi gören veya evde izolasyonda olan sigortalı çalışanların raporları artık hastaneye yahut aile hekimliği birimlerine gitmeden talepleri halimde otomatik olarak düzenlenecek ve bu vatandaşlarımızın iş göremezlik ödenekleri de SGK tarafından PTT hesaplarına otomatik olarak yatırılacaktır.

Sigortalı çalışan vatandaşlarımız hem raporlarını hem de iş göremezlik ödeneklerini E-Devlet üzerinden kontrol edebileceklerdir.

Covid-19 tedavisi gören, evde özellikli izlemleri süren tüm Covid-19 vakalarının ve vaka temaslılarının; çalıştıkları işyerlerine sunmak için yahut SGK’nın iş göremezlik ödeneğinden faydalanmaları için gerekli olan tüm iş göremezlik raporları Sağlık Bakanlığımızın yeni aldığı karar doğrultusunda artık Filyasyon Ekiplerince FİTAS (Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi) üzerinden talepleri doğrultusunda otomatik olarak düzenlenecektir.
Böylece bu vatandaşlarımız hak ettikleri iş göremezlik ödeneğini bir sağlık kurumuna başvurmadan otomatik olarak alabileceklerdir.

Bu sebeple özellikli izlem hastalarının ayrıca hastanelere ve aile hekimliği birimlerine başvurmalarına gerek kalmayacaktır. Saygılarımızla.

(SİİRT AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.