Bu haber kez okundu.

Çocuk Evleri, “Sıfır Atık Projesi”nde Farkındalık Yarattı
banner229

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, Siirt Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar ile kurumdan sosyal-ekonomik destek alan ailelerin çocukları tarafından etkinlik düzenlendi.

Siirt Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlünce desteklenen çocukların katılımı ile doğaya bırakılmış atıklar toplanarak, sıfır Atık projesine dikkat çekildi, doğa bilinci konusunda farkındalık sağlandı.

Bu kapsamda düzenlenen etkinlikte çocuklar, Engelsiz Yaşam Merkezi bölgesinde cam, plastik, kağıt, pil, poşet vb. atıkları toplayarak, geri dönüşüme kazandırılması amaçlandı. Düzenlenen bu etkinlik ile çocuklara doğal varlıkların korunması, çevrenin bilinçli kullanılması ve atık yönetimi konularında farkındalık kazandırılması hedeflendi.

Etkinliğe, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Gökhan Marakçı, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkez Müdürü Ahmet Kezer, Sosyal Hizmet Merkez Müdür Vekili Abdurrezzak Kaya, Çocuk Evleri, Çocuk Hakları Komitesine üye çocuklar ve kurumdan sosyal-ekonomik destek alan ailelerin çocukları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.