Bu haber kez okundu.

Çinko Metal Külçe Üretim Tesisinde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
banner229

Siirt’te Türk-Katar ortaklığıyla proje bedeli 102 milyon dolar olan Çinko Metal Külçe Üretim Tesisinin temeli 11 Ocak’ta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez  tarafından temeli atılmıştı.

Çinko Metal Külçe Üretim tesisinde yapılacak yeni ünitelerin temellerinin de atılmaya başlandığı öğrenildi. Tesisin tam kapasite çalıştığında Türkiye’nin yıllık çinko ithalatının yüzde 40’ını karşılayacak olan tesiste 3 bin kişinin istihdam edileceği Çinko Metal Külçe üretim tesisinin temeli atılırken, Aralık ayı sonunda ünitelerin inşaat çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

Tesisinde Mart 2021 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılarak faaliyete geçmesi bekleniyor.

Türkiye’nin tek çinko, metal, külçe üretimini yapacak tesisin ilk yıl 30 bin ton üretim yapacak kapasitede olacağı, tesisin tamamlandığında bu rakam 3 kat artarak 90 bin tona ulaşabileceği öğrenildi.

Lineer Şirketinin yönetim kurulu başkan yardımcısı Fikret Baydarman yaptığı açıklamada¸tesis tam kapasite çalışmaya başladığında yılda 216 milyon dolarlık ithalatın önüne geçeceğini belirterek, “Bu rakam Türkiye’nin yıllık çinko ithalatının yaklaşık yüzde 40’ına denk geldiğini, tesisimiz tam kapasiteye ulaştığında Siirt ve Hakkâri’de tesis ve madenlerde 3 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Bu tesisten çıkacak çinko minareli Siirt’teki tesiste zenginleştirilerek külçe haline dönüştürmüş olacağız. Madenlerimizi artık sadece ham madde olarak yurt dışına ihraç etmeyeceğiz. Kendi teknolojimiz ve insan kaynağımızla kendi toprağımızda işleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.