Bu haber kez okundu.

Berber ve Kuaförler Devletten Destek Bekliyor
banner229

Siirt berberler ve kuaförler derneği yönetim kurulu adına Başkan Mehmet Refik Zamur Coronavirüs nedeniyle berberlerin kapanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Siirt berberler ve kuaförler derneği yönetim kurulu adına Başkan Mehmet Refik Zamur yaptığı yazılı açıklamada; Siirt berberler ve Kuaförler derneği yönetim kurulu olarak dünya çapında başlayan Covid -19 [ korona vürüs] hastalığı nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu hastalığın önlemek  için belli önlemler almıştır. bunun için de risk oluşturan esnaflarımıza kapatma kararı almıştır.

Bu  esnaf guruplarından biride biz erkek  bayan ve güzellik merkezleri  olmuştur .Bu isabetli karar olmakla berber tabi ki   meslektaşlarımız süreç uzamasıyla çok zorlu günler  geçirmeye başladı.Malum  berberlik  ve kuaförlük  meslekleri  gündelik  çalışan oldukları için çok ciddi  sıkıntılar çekmekteler.

Bu süreçte devletimizden en azından bağ kur primleri ertelenmesi değil de karşılanmasının bunun yanında  meslektaşlarımızın  kira  elektrik ve  doğalgaz desteğinin yapılmasını diliyoruz. Bu süreçte mübarek ramazan ayının  gelişiyle de, zor  durumdaki   esnaflarımıza  sayın valimizden destek talep  ediyoruz.

Siirt’te ve Siirt  dışındaki iş adamlarımızın  bu ayda  yapacakları  zekat  ve  gıda  yardımlarını kapatmış olan meslektaşlarımıza  dernek aracılığımızla  yönlendirilmesini talep ediyoruz.

Dernek yönetimi ismini vermek istemediğimiz bir iş adamımızın desteğiyle durumu çok kötü 20 meslektaşımıza  350 TL’lik nakdi yardımda bulunuldu.

Zamur, ayrıca iş adamlarımızla irtibata geçilerek bu yılki zekat ve gıda yardımların Berber esnafına verilmesini talep ettiklerini ifade ederek, Siirt berberler ve kuaförler derneği olarak bu süreci takip edip sürekli meslektaşlarımıza bilgilendirdiklerini söyledi.

Siirt berberler ve kuaförler derneği olarak, hem ülkemizde hem de tüm insanlık için bu musibetin bir önce kalkmasını diliyoruz.

Siirt Berberler ve Kuaförler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet Refik Zamur

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.