Bu haber kez okundu.

Baykan/Derince Köyü Şehitleri Dualarla Anıldı
banner229

Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Günbuldu Köyü Derince mezrasında 21 Ekim 1993 tarihinde bebek katili bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan alçak saldırıda şehit olan 14‘ü çocuk, 8’ i kadın toplam 22 masum sivil vatandaşımız, düzenlen törende dualarla anıldı.

Derince mezrasında düzenlenen törene, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Baykan Kaymakamı ve Baykan Belediye Başkan Vekili Emin Bağlı, Ak Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olğaç, Veysel Karani Belde belediye Başkanı Murat Akgün, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, Köy ve Mahalle muhtarları, şehit yakınları ve Günbuldu köyü ve Derince mezra sakinleri ile çevre köylerden vatandaşlar katıldı.

Günbuldu köyü Derince Mezrası şehitliğinde düzenlenen törende, Ensar Cami İmam Hatibi Ramazan Toprak tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından, İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu tarafından aziz şehitlerimiz için dualar okundu.

Törende bir konuşma yapan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, “Terör örgütü PKK’nın adının ‘Bebek Katili’ olarak tescil edildiği Baykan ilçemize bağlı Günbuldu köyü Derince mezrasında, 21 Ekim 1993 gecesi terör örgütü tarafından haince düzenlenen saldırıda 14’ü çocuk,  8’i kadın ve henüz adı konmamış bebekler olmak üzere toplam 22 sivil masum vatandaşlarımız katledilmiştir.

Terör örgütü, hain saldırıda köy halkını okulun önünde toplayarak kurşuna dizerek şehit etmiştir. 7 vatandaşımız o saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştur. Burada şehitlerimizi anmak için toplandık, tabi bizler bunu hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız, Hafızalarımızda dün olmuş gibi tazedir.

Bunu yaşadığımız süreç içerisinde gördük terör örgütünü Türkiye’nin başına bela edenler Siirtlinin, Şırnaklının, Hakkârilinin, bölgenin ve Türkiye’nin başına bela edenler şunu unutmasınlar, başarılı olamadılar, olamayacaklar, onların sahipleri de başarılı olamamıştı şimdide olamayacaktır.

Bu gün terör bitme noktasına gelmiş, güvenlik güçlerimiz büyük bir imanla, vatan sevgisiyle, devlete bağlılıkla büyük bir mücadele ile terörü bitme aşamasına getirmiştir. Ancak şunu görüyoruz, bitme noktasındaki terör örgütüne destek olmak ve can suyu verenler var, devletimiz buna asla müsaade etmeyecektir. Tüm şehitlerimizi tekrar rahmetle, şükranla yâd ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Hacıbektaşoğlu ve beraberindeki il protokolü, şehit mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Şehit yakınları ile yakından ilgilenen Vali Hacıbektaşoğlu, kendilerine başsağlığı ve sabır diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.