Bu haber kez okundu.

Baykan Kaymakamı Tunç, Başkanlığında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” Toplantısı Yapıldı
banner229

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlemesine Dair Kanun kapsamında aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla, Aile Destek Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planının etkin şekilde uygulanmasının sağlanması ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesine yönelik konular görüşüldü.

Baykan Kaymakamı / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç başkanlığında yapılan toplantıya, Baykan Cumhuriyet Savcıları Mustafa Sarı ve Alpercan Türkel, Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Muzaffer Oğuz Çetin, İlgili daire amirleri, STK ilçe temsilcileri katıldı.

Toplantıda; şiddet önlemeye yönelik ilçe güvenlik kuvvetlerince tedbir alınması ve sorumlu görevlendirilmesi yanında, ilgili kurumlarca, risk düzeyi yüksek olayların sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi, şüphelilerle ilgili önleyici destek hizmetlerinin uygulanması konuları görüşüldü.

Kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede güvenlik kuvvetlerinin yanında, diğer kurumların da sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmalar ile Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda eğitim ve seminerler verilmesi planlandı.

İlgili hususların ilçede eylem planı haline getirilmesi gibi birçok konuda çalışma ve değerlendirme yapılarak seferberlikte ilçenin de üzerine düşen sorumlulukları, gecikmeksizin gerçekleştirmesi için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Baykan Kaymakamı / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, konunun önemine dikkat çekti. İlçede aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi için ilçe olarak kurum ve kuruluşlarla birlikte üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları ivedilikle yerine getireceklerini ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki çalışmaları en üst seviyede sürdürmekte kararlı olduklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.