Bu haber kez okundu.

Baykan İlçesinde Hasar tespit Çalışmaları Yapıldı
banner229

​​​​​​limiz Baykan ilçesi köylerinde meydana gelen şiddetli dolu yağışı sebebiyle Baykan ilçemize bağlı Ulaştı, Gündoğdu ve İkizler köyleri ekili ve dikili alanlarında Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Baykan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından hasar tespit çalışmaları yapıldı.  

Yapılan hasar tespit çalışmalarına İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN, İl Müdür Yardımcısı M. Sabri TAN, Baykan İlçe Müdürü Rıfat GÜMÜŞ, Şube Müdürleri Ercan KAPLAN, Selman TOSUN ve teknik elemanlar katıldı. 

Ağırlıklı olarak sebze fidesi üretimi yapılan 3 köyde oluşan hasar tespit edilerek Tarım ve Orman Bakanlığı’na rapor edilecektir.   

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN yaptığı açıklamada "Oluşan maddi zararlar il ve ilçe teknik ekiplerince tespit edilmiştir.  Sayın valimiz, sayın milletvekilimiz ve kaymakamımız hasarla yakından ilgilenmektedir.  Üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesine yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır. Dolu zararının etkili olduğu bu üç köyümüz sebze fidesi üretimi ile bütün bölgede 25 vilayete hitap eden önemli bir üretim merkezidir. Bu köylerimizin yıllık 25-30 milyon arasında domates, biber ve patlıcan fidesi üretimi ile bölge ekonomisine önemli katkısı olmaktadır. Yaşanan afetten dolayı %85’i domates fidesi olmak üzere önemli miktarda biber ve patlıcan fidesi zarar görmüştür. Çiftçilerimize ve üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. " dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.