Bu haber kez okundu.

Artık Sarıyız, Sıra Mavide
banner229

Siirt 1’inci doz aşıda yüzde 65’i geçti. Böylece aşı tablomuzun rengi sarı oldu. Şimdi hedefimiz yüzde 75’i geçerek, mavi renk olmak.”

Pandemide pozitif vaka sayısının her geçen gün azaldığı ilimizde aşılama da önemli bir adım daha aşıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından bu gün yapılan açıklamada ilimizde aşılama oranının % 65.2 ye ulaştığı duyuruldu.

Böylelikle Siirt en riskli illeri gösteren kırmızı ve daha az riskli illeri gösteren turuncu kategoriden sonra sarı kategoriye geçmiş olduk. Ancak üzücü bir durum gerçekleşti. Diğer bazı illerin aşılama oranının daha yüksek olması nedeniyle tekrar en az aşı yapılan on ilin arasına girdik.

Aşılamada % 75 e ulaştığımızda da en güvenli illeri gösteren mavi iller kategorisine geçmiş olacağız. Haydi Siirt bir an önce mavi renge ulaşalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.