Bu haber kez okundu.

8. Geleneksel Siirt Kitap Fuarı, Kitapseverlere Kapılarını Açtı
banner229

Siirt'te ' Yüz Yıllar Boyu Oku ' temasıyla düzenlenen '8. Siirt Kitap Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, 17 Aralık'a kadar ziyarete açık olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Valilik himayesinde, Siirt Belediyesinin ev sahipliğinde bir alışveriş merkezinde düzenlenen fuar törenle açıldı.

Vali/Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya,  "Bir Kitaptır Siirt, Üç Dilde Yazılan" sloganıyla 2013 yılında başlayan geleneksel kitap fuarının büyük mesafeler kat ettiğini belirterek, “Siirt kitap fuarı, kutlu yolculuğunu bu yıl da “ YüzYıllar Boyu Oku” diyerek, kitapseverlerle buluşuyor." diye konuştu.

Siirt Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 11 Aralık - 17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 8. Siirt Kitap Fuarına 57 yazar ve 75 yayınevi katılacak.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen fuarın açılış törenine, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya,Eşi Nurten Kızılkaya, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Nihat Şındak, siyasi parti il ve ilçe başkanları, yazarlar, STK başkanları, yayın evleri temsilcileri, çok sayıda kitapsever katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya “12 bin yıllık köklü geçmişi, zengin tarihsel birikimi, doğal güzellikleri ve inanç turizmiyle, hoşgörünün ve sevginin barışla yoğrulduğu, içinde farklı dillerin ve kültürlerin bin yıldır barış ve kardeşlik içinde yaşadığı huzur ve kardeşlik şehri kadim Siirt ilimiz, çok kıymetli ilim ve bilim insanlarını da topraklarında barındıran bir kültür ve medeniyet şehridir.” Dedi.

“Bu kadim şehrin kültürel hayatının vazgeçilmez bir etkinliği olarak tescil edilen ve bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz Siirt Kitap fuarı artık geleneksel hale gelerek, Siirt’le bütünleşmiştir.” Diyen Kızılkaya, “Her geçen yıl daha da gelişerek, bir kültür şöleni kimliği kazanan kitap fuarı, gençlerimizin, öğrencilerimizin düşünce dünyalarında yeni ufuklar açacaktır.” Şeklinde konuştu.

“Biz senede iki defa kitap fuarının memleketimizde düzenlenmesinin ilimize uygun olacağını düşünüyoruz.” diyen Kızılkaya konuşmasının devamında şunları söyledi: “Kitap fuarı bence en vazgeçilmez organizasyondur ve biz senede bir defa da yapılmasını yeterli bulmuyoruz inşallah öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve tüm toplumun talebi doğrultusunda, Biz senede iki defa kitap fuarının yapılmasının memleketimizde uygun olacağını düşünüyoruz. G

eleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaba olan sevgisini artıran bu organizasyon, ülkemizin yarınları adına hepimize umut vermektedir. Okuyan bir neslin aydınlık yarınları müjdelediği muhakkaktır. Dolayısıyla Siirt Kitap fuarı, şehrimizde yeni yazarların ve şairlerin ortaya çıkmasına da kapı aralayacak bir organizasyondur. Bu vesile ile tüm kitapseverleri 7 gün boyunca devam edecek bu kültür ve edebiyat şölen ine davet ediyoruz.

Bu duygularımla, kitap fuarına katılan tüm değerli yazarlarımıza, yayınevlerimize, bu organizasyonda emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor, huzur ve hoşgörü şehri ilimizde, bir kültür şenliği havasında gerçekleştirilecek olan 8. geleneksel Siirt Kitap Fuarı’mızın, çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm vatandaşlarımıza yeni ufuklar açmasını diliyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.