Bu haber kez okundu.

Siirt’te Matematik Seferberliği Hız Kesmeden Devam Ediyor
banner229

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde yürütülmek üzere başlatılan Matematik Seferberliği, Siirt’te de devam ediyor.
Yapılan uygulamalarla matematiği öğrencilerimize sevdirmeyi amaçladıklarını belirten Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, "Milli Eğitim Bakanlığımızca başlatılan ve TÜBİTAK ile üniversitelerimizin iş birliğinde yürütülen Matematik Seferberliği projesi çerçevesinde ilimizde de çalışmalar devam ediyor. Matematiği günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kalıcı ve severek öğrenmenin sağlanmasını amaçlıyoruz.
Öğrencilerde genel olarak sadece yetenekli öğrenciler matematiği yapar diye yanlış bir önyargı var. Bizler bu dersin sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıkarıp, tüm öğrencilerin keyifle, günlük yaşamla bağdaştırılabildikleri keyifli bir ders haline getirilmesini amaçlıyoruz.

Bu kapsamda ilimizde matematiğin sevdirilmesi için çeşitli etkinlikler yapılıyor.  İlimizde matematik alanında 274 kurs açılmış olup bu kurstan 5215 öğrencimiz yararlandı.
Bunlara ek olarak, okullarımızda  "Matematik Sokağı", “Matematik ve Geometri Köşesi” gibi projeler ile öğrencilerin matematiğe karşı oluşturdukları önyargıları kırarak, matematiğe olan ilgi ve alakalarını arttırmayı hedefliyoruz” dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.