Bu haber kez okundu.

Siirt’teki Doktorların Başarılı Operasyonuyla Ayağı Kesilmekten Kurtuldu
banner229

Tarlada çalışırken ayağını patpat motoruna kaptıran Mehmet Kaçmaz (15) ortopedi doktorlarının başarılı operasyonu sayesinde sakat kalmaktan kurtuldu.

Mehmet Can Kaçmaz, bundan 20 gün önce tarlada çalıştığı sırada ayağını patpat motoruna kaptırmış askeri helikopterle ayağına saplanan çapa motorunun demiriyle Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortopedi doktorlarından Ahmet Huzeyfe Çetin ile Fırat Işık'ın gerçekleştirmiş olduğu başarılı operasyonla Kaçar'ın kopan tendonları ve kırılan kemikleri tedavi edilerek sakat kalmasının önüne geçildi.

Tarlada çalışırken ayağını patpat motoruna kaptıran Kaçmaz, yaşadığı feci kazayı ve hastanedeki tedavi sürecini şu sözlerle aktardı: "Hastaneye götürüldüğüm zaman ayağım ters dönmüş yüzüme bakıyordu" 20 gün önce patpatla tarlayı çapalıyordum. Fidana basmamak için geri gelirken patpatın emniyet kolu yukarı kaydı. O sırada emniyet kolu tellere takıldı.

Patpatı durduramayınca ayağımı patpat motoruna kaptırdım. Arka cebimde bulunan telefonla babamı aradım ama namaz kıldığı için telefona bakamadı. Daha sonra ise arkadaşlarımı aradım, ilk önce inanmadılar ama daha sonra köylüler yardımıma geldi. Askeri helikopterle Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldım. Hastaneye götürüldüğüm zaman ayağım ters dönmüş yüzüme bakıyordu, sonrasını hatırlamıyorum.”

"AYAĞIMI KESİLMEKTEN KURTARDILAR BİR DAHA PATPATA BİNMEYECEĞİM"

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığında ayağını kaybetme riskinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Kaçmaz, Doktor ağabeyler sağ olsun ayağımı kesilmekten kurtardılar bir daha patpata binmeyeceğim kimsenin de binmesini tavsiye etmiyorum, çünkü çok tehlikelidir. Ayağımı kaybetme riskim vardı. Başarılı bir operasyonla ayağımı ameliyat eden ve tekrar yürümemi sağlayan Ortopedi doktorlarına teşekkür ederim.” Yaklaşık 20 gün önce yaşadığı patpat kazasından sonra ciddi uzuv kaybı tehlikesiyle Kaçmaz’ın Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildiğini hatırlatan Ortopedi Doktoru Ahmet Huzeyfe Çetin, bu tür hastalarda uzuv kaybı riskinin yüksek olduğunu belirti.

"PATPAT KAZALARI ÇOK SIK RASTLADIĞIMIZ BİR OLAY CİDDİ UZUV KAYBI VE ÖLÜMLER MEYDANA GELİYOR" Kaçmaz’ın hastaneye getirildiğinde Acil Müdahale Ekibiyle gerekli müdahaleyi yaptıklarını ifade eden Huzeyfe, “Hastayı acilen ameliyata aldık. Hastaneye geldiğinde iki büyük kemiğinde kırıklar ve cilt kaybıyla birlikte açık yaraları vardı. Damarlarında bir kopma olmaması büyük bir şanstı. Tendonlar kopmuştu, ameliyatta gerekli müdahaleleri gerçekleştirdik, tendonları onardık. Ayağının kesilme riski vardı ama bu tür vakalarda ekip olarak çalışmak çok önemli, kendi orijinal ayağını şu anda muhafaza ettik.

Patpat kazaları bölgemizde çok sık rastladığımız bir olay. Patpatın ulaşım aracı olmadığı bir çapa makinası olduğunu söylememiz gerekiyor. Ciddi uzuv kaybına giden yaralanmalara ve ölümlere neden açabiliyor.” şeklinde uyarılarda bulundu. Kaçmaz’ın ameliyatına giren ikinci doktor Fırat Işık, Kaçmaz’ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu sadece ayağındaki cilt zarar gördüğü için plastik cerrah tarafından müdahale edilmesi gerektiğini, onun dışında bir sıkıntının olmadığını söyledi.

Geçirdiği patpat kazasında oğlunun hayatını kaybetme olasılığından dolayı çok korktuğunu ifade eden baba, Allah’a şükrettiğini ve doktorların bir mucizeyi başardığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.